Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Kilépett a Fideszből Mezőtúr alpolgármestere

Kilépett pártjából Lévai Sándor, Mezőtúr fideszes alpolgármestere, és a Seres Mária nevével fémjelzett Civil Mozgalom színeiben indul a polgármesteri és a képviselői posztért az őszi helyhatósági választáson; a legnagyobb parlamenti párt Herczeg Zsoltot, egy helyi szolgáltató cég vezetőjét nevezte meg polgármesterjelöltként.
Lévai Sándor hétfőn az MTI-nek elmondta: mellőzésének oka feltehetően az, hogy több önkormányzati döntésről és beruházás szükségességéről a Fidesz városi elnökségétől eltérő véleménye volt. A politikus - aki 2000-ben lépett be a Fideszbe - hozzátette: szavazáskor mindig a közérdeket igyekezett szem előtt tartani, így lelkiismerete tiszta.

Jelezte: várhatóan a Civil Mozgalom keretében valamennyi mezőtúri választókörzetben tudnak képviselőjelöltet indítani.

Boldog István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, választókerületi elnöke úgy fogalmazott, Lévai Sándor azzal a teljesíthetetlen kéréssel ált elő, ha nem ő lesz a polgármesterjelölt, akkor kilép a pártból. Ilyen "érdekemberekre nincs szükségünk", van olyan emberünk, aki hosszú ideje már párttag, mégsem szab semmilyen ultimátumot.

Az országgyűlési képviselő szerint Lévai Sándor több rossz döntéshez adta nevét, ezek közé sorolható többek között a kórház és az egészségház ügye.

Boldog István közölte: nemcsak vezetői poszton, hanem a képviselők között is változnak majd a Fidesz jelöltjei.

Olvasóink írták

 • 2. achilleus 2010. augusztus 10. 10:54
  „Örülök, hogy ez a hír annyira rendkívüli, hogy kiérdemelte a DM szemlézőjének figyelmét, szemben a mindennapossá váló MSZP-ből kilépő, vagy nem a párt színeiben induló polgármester jelöltekkel.
  http://hirek.hir-ek.hu/hir/268147/%22az-mszp-csufos-vereseg-elott-all%22---hajdu-kilep-a-partbol
  részletesebben: http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=329525
  vagy gyanúsítottakat támogat, "függetlenként": http://autotesz.mandiner.hu/cikk/20100729_gyanusitott_jeloltet_tamogat_az_mszp
  vagy csak gyűlölködik és az amnéziás választókra hajt: http://10ker.blog.hu/2010/07/29/a_kobanyai_szocialistak_oszodi_beszede

  1. hozzászólás cyt 2010.08.10. 08:54
  egyetértek”
 • 1. cyt 2010. augusztus 10. 08:54
  „Hát bizony ha valaki BELÉP egy pártba, akkor ezzel ÖNKÉNT lemond arról, hogy MINDEN ESETBEN lehetősége legyen ÖNMAGA VÉLEMÉNYÉNEK képviseletére. Ez már így van MINDENHOL a világban és MINDEN PÁRT esetében. Ezért nincs a fenti hírben semmi rendellenes. Mindennapi dolog, ami megtörténik minden pártban néhanapján. Én csak sajnálni tudom Lévai Sándort, mert az egyik csoporttól a másik csoportba való ÁTLÉPÉSÉVEL sajnos nem oldódik meg a problémája; ezután sem fogja tudni MINDENBEN és MINDENKOR a SAJÁT nézeteit képviselni. Vajon miért nem marad meg EGYÉNI jelöltnek? Miért nem tud pártonkívüli maradni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi kamarazenei fesztivál Kaposváron

Nemzetközi kamarazenei fesztiválnak ad otthont Kaposvár: augusztus 13. és 20. között 16 komolyzenei… Tovább olvasom