Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Kill Bill (Kill Bill: Volume 1)

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy rettegett női bérgyilkos-csapat tagja. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill a teljes násznépet lemészárolja… A Menyasszony öt év múltán tér magához, és elhatározza, hogy véres bosszút áll a csapat tagjain.
rendező: Quentin Tarantino

forgatókönyvíró: Quentin Tarantino
operatőr: Robert Richardson
díszlettervező: Daniel Bradford
jelmeztervező: Kumiko Ogawa, Catherine Marie Thomas
zene: Ennio Morricone, Lars Ulrich, Tomoyasu Hotei
látványtervező: Yohei Taneda, David Wasco
vágó: Sally Menke

szereplő(k):
Uma Thurman (A menyasszony/Fekete Mamba) David Carradine (Bill)
Daryl Hannah (Elle Driver/Kaliforniai Hegyi Kígyó)
Michael Madsen (Budd/Csörgőkígyó)
Vivica A. Fox (Vernita Green/Kobra)
Lucy Liu (O-Ren Ishi)
Michael Jai White (Alburt/Da Moe)

A film sztorija

A Menyasszony egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill mindenkit lemészárol, de a Menyasszony nem tudja, miért történik ez a szörnyűség. Utolsó szavaival tudatja Bill-lel, hogy várandós, és az ő gyerekét hordja szíve alatt. A Menyasszony nem hal bele a fejlövésbe, hanem kómába esik. Öt év öntudatlanság után magához tér, és úgy dönt, véres bosszút áll a csapat tagjain. Meg akar ölni mindenkit, és úgy tervezi, a sort egykori kolléganőivel kezdi, akik szétszóródva a világ minden táján, mit sem sejtenek arról, hogy valaki vadászik rájuk. A vadászat sikerét hullahegyek jelzik. A Menyasszony Billt, a kiváló kardforgatót hagyja utolsónak...
www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Stroján József

"Mítoszteremtésről van szó, amely furcsamód más mítoszokból, más
mitikussá vált szereplőkből és klisékből táplálkozik. A film az amerikai és olasz (spagetti) klasszikusokat felölelve, ezúttal a távol-keleti kultúra elemeiből is merít. Így válhat címszereplővé David Carradine, akire többek közt a Kung-Fu sorozat főszereplőjeként emlékezhetünk. Igaz, hogy a Kill Bill 1-ben csak a hangját halljuk és maximum az egyik kezét látjuk, de biztosak lehetünk, hogy a végső, nagy leszámolásban beveti majd minden harci tudományát, és mint főgonosz nem okoz majd csalódást."
A teljes cikk

mozinet.hu - GyB

"Az alkotás röviden összefoglalva tömény erőszak és irónia vicces keverékeként jellemezhető - ami Tarantino korábbi rendezéseinek ismeretében egyáltalán nem meglepő, bár az élvezetes párbeszédek helyett itt inkább átmetszett inak, lefejezések és egyéb csonkolások dominálnak, ellenpontozva valamilyen megdöbbentően választott zenei kísérettel. A levágott végtagokból rengeteg vér ömlik, ugyanakkor a mészárlás naturalizmusában sokszor a pult alól kapható trash horrorfilmek színvonalán mozog."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúra az otthonért

Jótékonysági gálaest, népművészeti kiállítás és vásár, foltvarró-kiállítás, látványos táncműsor: az… Tovább olvasom