Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

KIM: ne a provokátorok buzdítsanak összefogásra Gyöngyöspatán

A magyar vidék súlyos szociális helyzetének a következménye, hogy Gyöngyöspata a hétvégén politikai játszma színterévé, a gyöngyöspataiak pedig ennek áldozatává váltak - írta közleményében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely szerint vannak, akik nem ennek a problémának a megoldásában, hanem a feszültség szításában érdekeltek: az LMP és a Jobbik törekvései mögé gyorsan felsorakozott az MSZP is.
A tárca közleményével Teleki Lászlónak, az MSZP elnökségi tagjának, volt romaügyi államtitkár szavaira reagált. Az ellenzéki politikus szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten.

Magyarország kormánya megkezdte annak a foglalkoztatáspolitikai, szociálpolitikai és oktatáspolitikai programnak a végrehajtását, amelynek köszönhetően romák és nem romák fognak egyre többen munkához jutni, részesülnek felzárkóztató ösztöndíjakban és javulnak majd az életkörülményeik - közölte a tárca.

Hozzátették: Magyarország kormánya vállalta azt is, hogy az európai uniós elnökség kapcsán elkészíti az unió roma keretstratégiáját. Mindez azt jelenti, hogy helyben - éppen Gyöngyöspatán is - valamint az európai színtéren számos tárgyalást folytattunk annak érdekében, hogy rövid távon elérhető felzárkóztató programok, hosszú távon pedig tartós megoldás születhessen a szegénységre és a társadalmi konfliktushelyzetekre - tartalmazza a minisztérium közleménye.

"Nem fogjuk hagyni, hogy ezt az építkezést Gyöngyöspatán vagy másutt megzavarja félelemkeltés, az indulatok gerjesztése vagy politikai provokáció" - fogalmaz a közlemény. Hozzátették: miközben a rendőrség fenntartja a rendet és minden rászorulót megvéd az esetleges támadásoktól, a hosszú távú megoldás annak a felzárkóztató programnak az eredménye lesz, melyet az uniós elnökség alatt készítenek elő.

A tárca közleményével Teleki Lászlónak, az MSZP elnökségi tagjának, volt romaügyi államtitkár szavaira reagált. Az ellenzéki politikus szombaton Gyöngyöspatán bejelentette: romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi pártja a jövő héten. Mint mondta, a romaügy nemzeti ügy, ezért nemzeti megoldásra van szükség. A kerekasztal munkájába be kívánják vonni valamennyi demokratikusan működő parlamenti pártot és a magyarországi civil jogvédő szervezeteket.

Olvasóink írták

 • 3. klj_54 2011. április 24. 09:44
  „Igaza van részben a címnek!
  Nem kellene provokálnia a kurmánynak a becsületes többséget!
  Nem kellene kriminalizálni azokat, akik az állam helyett saját idejükben a rendőrök munkáját végeznék!
  Jó lenne, ha Pintér kalaplengetve távozna és bátor, hozzáértő ember kerülne a helyére, aki nem CSAK a TEK-kel és Orbán Őelmeháborodottsága védelmével foglalkozna!
  De irkálhatunk mi bármit, ők ott fent eldöntötték hogyan döntsék nyomorba hazánkat:(
  Hozzájuk (Kurmány) a náci rezsim húsvéti locsolófiúk gyülekezete volt!”
 • 2. bánki 2011. április 24. 07:57
  „Benyomások :
  LMP= Chon Bedit = Richard Field ( véletlen de mindegyik zsidó )
  Na ezek nem igazán szeretnek bennünket !

  Richard Field (43) az Amerikai Ház egyik tulajdonosa, a Columbia Egyetemen végzett 1989-ben, történelem szakon. 1990-ben alapította a társaságot. Többek között a befektetői kapcsolatokkal, stratégiai tervezéssel, projekt fejlesztés és menedzselés felügyeletével foglalkozik.

  Kiadások : háromszáz cigány ,,velnesz" hétvége 8,0 millió forint a Vöröskereszt számlájáról, plusz két milla ajándék a ,,rászorultaknak".
  Előzetesbe helyeztek nyolc terepszínű ruhába pózoló véderőst.”
 • 1. dodó 2011. április 23. 22:29
  „Teleki (Orsós) László két ciklusban volt az MSZP képviselője, mindkétszer listán. Még a vérei sem tudták bejuttatni. 2003-ban, már mint államtitkár szerzett érettségit a nagyatádi(!) Zsigmond Vilmos és Széchenyi István Szakképző(!) Iskolában (tehát 8 osztállyal 1,5 évig volt államtitkár! Hiába, a tehetség!
  Külön érdekesség, hogy Nagyatádra hordta tanulni és vizsgázni a sofőrje Audival, holott Pesten sokkal közelebb sokkal jobb gimnáziumokat találhatott volna. Így tanult államtitkárként már sínre került. 2006-ban két "diplomát" szerzett egyszerre: romológiait(!) a Zsámbéki Katolikus Főiskolán, személyügyi szervezőit a Pécsi Tudományegyetemen. De még ekkor sem állt meg! 2008-ban humánszervezőit szintén a Pécsi Tudományegyetemen.
  Sajnos, 2010-ben a választók (ismét pártlista lett volna) kettétörték ezt a szépen induló "tudós-politikus" pályát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 órára nőtt Záhonynál a kamionok várakozási ideje

Nőtt az Ukrajnába tartó teherjárművek várakozási ideje a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán… Tovább olvasom