Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Kimenekítették a lakókat

Tűz ütött ki Sopronban tegnap este a Király Jenő utca egyik négyemeletes panelházában. A tűzoltók a ház valamennyi lakóját kimentették, a lángokat eloltották.
Nagy riadalom támadt tegnap este háromnegyed 9-kor Sopronban a Király Jenő utca egyik négyemeletes háztömbjében, amikor lángok törtek ki a 30. számú lépcsőház pincéjéből. A tűzoltóságra pillanatok alatt legalább tíz vészjelzés érkezett, az első egységek három perc alatt a helyszínre értek.
A soproni mentősök Lövőről, a tűzoltók Kapuvárról kaptak segítséget, hogy minél nagyobb erő álljon rendelkezésre a mentéshez. A sűrű, fekete füst a háztömb valamennyi lépcsőházát elárasztotta, ezért a tűzoltók minden lakásból kimenekítették a lakókat.
– Az első emeleten lakunk. Amikor kinéztünk az ablakon, nem akartunk hinni a szemünknek, olyan füst gomolygott – mondta Horváth Józsefné nyugdíjas. – Úgy hallottuk, hogy valaki gyertyát hagyott a pincében, az okozta a tüzet.
A tűz gyorsan tovaterjedt, borzasztó nagy füst keletkezett, a baj feltételezett okozója is azonnal hívott segítséget.
– Négy lépcsőházat kiürítettünk, a lángokat húsz perc alatt eloltottuk. A tűz okát vizsgáljuk – összegzett Horváth Gábor hadnagy, szolgálatparancsnok.
Körülbelül negyven embert kellett kihozni légző álarcban. Amikor kiérkeztek, már a pince szellőzőablakain törtek fölfelé a lángok, amelyek mintegy húsz négyzetméteren pusztítottak. A tűzoltóság a lakók hallomásaira nem hagyatkozik, alapos vizsgálat eredményétől várja a választ a történtekre. Szerencsére senki nem kapott füstmérgezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harc a mellrák ellen

Egész napos tájékoztató és figyelemfelkeltő rendezvényt tartott a nagyközönség számára a Lánchíd… Tovább olvasom