Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Kimleiek a szívcentrumért

A kimlei labdarúgó-sportegyesület a közelmúltban gyűjtést szervezett a győri szívcentrum javára.

Az egyesületi és pártoló tagok által befolyt összeget a labdarúgókat támogató Baán Bt. százezer forinttal kiegészítette.

Kattintson a képre! A kimleiek pénzt átadó stábja: Györgyovits Zoltán, Preiner Frigyes, Liszkai Imre, Baán Tibor az összegyűjtött pénzesdobozzal, dr. Dézsi Csaba András és munkatársa, dr. Sayour Amer
Egy perselynek túlságosan is nagy leragasztott, plexitetejű dobozzal érkezett a kimlei sportegyesület négy képviselője a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba dr. Dézsi Csaba Andráshoz. Nem betegként, támogatással érkeztek, azt az orvosi programot és társadalmi ügyet segítendő, amit a kardiológus főorvos évek óta képvisel. A község labdarúgó egyesülete gyűjtést szervezett a győri szívcentrum javára. A nagy perselybe adakoztak szurkolók és labdarúgók is, a gyűjtést Liszkai Imre kezdeményezte, összesen 88.551  forint gyűlt össze. Baán Tibor, a községben tevékenykedő fafeldolgozó Baán Bt. egyik tulajdonosa mondta el, hogyan és miért is kezdődött az akciójuk.

Labdarúgócsapatuk edzője, Miklósi István alig 27 éves, s máris gondjai vannak a szívével. Baán Tibor szüleit a szíve vitte el és többeket még a családból. Ezért álltak a nemes ügy mellé, hogy a maguk lehetőségével segítsék a győri szívcentrum létrehozását. A csapatot támogató betéti társaság toldotta meg százezer forinttal az összegyűlt összeget. A kimlei sportegyesület a legkevésbé sem bővelkedik anyagiakban, száz és egy helye lenne a pénznek, mégis szíves-örömest adták az összegyűlt pénzt a szívcentrum javára.

Amikor a kimleiek csütörtök este megérkeztek a győri Kórházba, a kardiológus főorvos éppen egy beteget katéterezett. Azon kevés betegek egyikét, akinek a beavatkozásra már nem kellett a fővárosba utaznia.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola

Tovább olvasom