Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kínában jártak a geofizikusok

Június elején Szarka László és Szalai Sándor, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet geofizikusai Kínában, a vuhani Földtudományi Egyetemen jártak, ahol egy nemzetközi környezetgeofizikai konferencián tartottak előadásokat.
– Ottani vendégprofesszori kinevezésem, valamint az, hogy ősszel saját költségükön küldenek majd kutatót a soproni akadémiai kutatóintézetbe, azt jelzi, hogy a bemutatott témakörökben mindent meg szeretnének tanulni tőlünk – mondta Szarka László. – Szalai Sándor kollégám például olyan különleges áramelektróda-elrendezést dolgozott ki, amellyel a földfelszín alatti térbeli és időbeli változások nagyobb biztonsággal jelezhetők. Eredményeinket – a tudomány szabályai szerint – élvonalbeli nemzetközi folyóiratban publikáljuk, erre figyeltek fel a kínaiak, akik most egy konkrét gyakorlati alkalmazást gondoltak ki. A megvalósításra közös projektjavaslatot nyújtottunk be.
Az intézet nemzetközi kapcsolatrendszerét jellemzi, hogy a napokban egy bécsi európai geofizikai konferenciához kapcsolódva – Szarka László főosztályvezető meghívására – Sopronban tartotta éves értekezletét a Geophysical Prospecting című tudományos folyóirat szerkesztőbizottsága.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

gólparádék és egy parádés meccs

H csoport, 1. forduló:

Spanyolország–Ukrajna 4–0 (2–0) Tovább olvasom