Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kincses bolygó (Treasure Planet)

Robert Louis Stevenson A kincses sziget című könyve az egyik legnépszerűbb kalandregény. Ez a történet kerül új környezetbe a Disney legújabb animációs filmjében, A kincses bolygóban.
Bakajsza Gábor filmkritikája
rendező
: Ron Clements, John Musker
író: Robert Louis Stevenson
forgatókönyvíró: Barry Johnson, Kaan Kalyon, Sam Levine, Donnie Long, Frank Nissen
zene: James Newton Howard

szereplő(k):
Moser Károly (Jim Hawkins hangja)
Kránitz Lajos (John Silver hangja)
Fehér Anna (Amelia kapitány hangja)
Reviczky Gábor (Billy Bones hangja)
Rajkai Zoltán (BEN hangja)
Nagy-Kálózy Eszter (Sarah Hawkins hangja)
Vass Gábor (Scroop hangja)
Kárpáti Tibor (Arrow hangja)
Háda János (Dr.Delbert Doppler hangja)

A film sztorija

A tizenöt éves Jim Hawkins csatlakozik egy intergalaktikus expedícióhoz - hajósinasnak szegődik egy űrbárkára. Összebarátkozik a hajó szakácsával, egy kiborggal. A félig ember, félig gép John Silver irányításával a tehetséges fiú egyre jobb matróz lesz - ügyességére szükség is van, mert a legénység lépten-nyomon szupernovákkal, fekete lyukakkal és veszedelmes űrviharokkal találkozik. Csakhamar kiderül, hogy ezeknél az akadályoknál akad nagyobb baj is: Jim rájön, hogy bizalmas barátja, Silver valójában kalóz, aki lázadásra készül. Jimnek meg kell akadályoznia a zendülést, és fel kell dolgoznia csalódását is. Jim nem lehet többé gyerek, fel kell nőnie...

Kritikák
James Berardinelli (ReelViews)

"A Disney legutóbbi animációs próbálkozása, a Lilo és Stitch bevallottan kis költségvetéssel készült. Ha ez a híresztelés igaz, a spórolt minden bizonnyal a Kincses sziget elkészítésére ment el, ami minden várakozást felülmúl. A film jó sok számítógépes trükköt alkalmaz, hogy életszerűbbé és élénkebbé varázsolja a kézzel rajzolt figurákat, az eredmény pedig a magamfajta laikus számára elképesztő. A kincses bolygó gazdag és színekkel teli, eleven alakokkal és részletesen kidolgozott háttérrel."

A teljes cikk

Paul Clinton (CNN)

"A film billiáns megoldása, hogy míg a történet a galaxis teljes egészében játszódik, nagyzolásként megtartja a 18. századi kopottas gályák külsejét - bár azok, amelyeken különös idegenek hajóznak inkább hullámos, napelemes "lég" hajók. Kicsit fura, hogy mindenki, emberek és idegenek egyaránt lélegeznek az űrben, dehát ne vesszünk ela részletekben."

A teljes cikk

Abbie Bernstein (Cinescape)

"Nincs igazán nagy baj a Kincses bolygó-val, - egészen elfogadható változata az eredeti műnek, többnyire biztonságos a fiatalabb közönségnek (bár egy szimpatikus szereplő meghal a film első harmadában), és felnőttek számása is nézhető, egyfajta könnyen jött könnyen megy alapon felejthető is."

A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meg Ryan, a 'totális divatroncs'

A világ legrosszabbul öltözött hölgye tavaly Anne Nicole Smith volt, megelőzve többek közt Meg Ryant… Tovább olvasom