Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kiöntött a Duna, harmadfokú készültség

Hét méter közeli a Duna vízszintje csütörtökön Nagybajcsnál, ezért harmadfokú készültséget rendeltek el. Győrben lezárták a rakpartokat és víz alá kerülhet az uszoda. Árhullám indult el a Lajtán, a Rábán és a Répcén is.
Csütörtök reggel hat órától a Duna újabb szakaszain rendeltek el készültséget. A Komárom-Almásfüzitő és az Esztergom közötti szakaszon elsőfokú készültség lépett életbe.

A Lajtán, a Mosoni-Duna, a Marcal és a Rábca egyes részein, valamint a Rába Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán is bevezették a legmagasabb készültségi szintet.

Az Észak-Dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint szerda este hat órától a Dunán a Vének-Dunaremete szakaszon, valamint Dunakiliti térségében bevezetett másodfokú készültséget csütörtökön harmadfokúra kell emelni. A Szigetközben és a Hanságban továbbra is érvényben van az elsőfokú belvízvédelmi készültség.

Árhullám minden folyón

Menetrend szerinti pontossággal érkezik az árhullám a megyébe. Janák Emil, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy szerdán 18 órakor másodfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe a Nagy-Duna szigetközi szakaszán. Az elmúlt napok hatalmas esőzése miatt rohamosan emelkedik a vízszint, ezért ma várhatóan harmadfokúra kell emelni a készültséget Nagybajcsnál, miután a mérce biztosan 7 méternél jelentősen nagyobb értéket fog mutatni. A szakemberek azt egyelőre nem tudják, mikor várható a tetőzés.

Győrött 6 méternél magasabb vízszintet várnak péntekre. Csütörtökön víz alá került a szabad strand, estére pedig a rakpart is. Emiatt a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. lezárta a Móricz Zsigmond alsó rakparton lévő és a Petőfi híd alatti ingyenes parkolókat. Feltehetően víz alá kerül az uszoda is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteg dolga volt a tűzoltóknak az eső miatt

Több mint száz helyre riasztották a tűzoltókat a szerda esti eső illetve a folyók áradása miatt. Tovább olvasom