Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Kiosztották a Környezet Védelméért Díjat

Budapest - Az idén a cégek kategóriájában az Alcufer Kft., a magánszemély kategóriában pedig Galli Miklós nyerte el a Környezet Védelméért Díjat.
A díjakat Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át szombaton este Budapesten, a X. Környezetvédelmi Bálon - közölte a környezetvédelmi tárca sajtóirodája az MTI-vel.

A díjat 2000-ben alapította a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége azzal a céllal, hogy erkölcsi támogatást biztosítson a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és szolgáltatási tevékenységet folytató környezetvédelmi vállalkozásoknak és kimagasló környezetvédelmi munkásságot felmutató személyeknek. A felhívásra beérkezett pályázatokat a szövetség elnöksége bírálta el.

A közlemény szerint az Alcufer cégcsoport által kezelt hulladékok mennyisége 2009-ben meghaladta a 700 ezer tonnát, amelynek jelentős részét a fém, illetve a fémtartalmú kiselejtezett eszközök, berendezések, járművek, elektromos és elektronikai hulladékok tették ki.

A cég a megváltozott hulladék-összetétel, valamint a feldolgozandó anyagmennyiség folyamatos növekedése miatt telepíttetett egy 2,2 milliárd forint összértékű, modern hulladék-feldolgozó berendezést (shredder), amely évi 120 ezer tonna gépjárműroncs, nagyméretű elektromos és elektronikai termék szakszerű feldolgozására, anyagainak megfelelő szétválasztására alkalmas. A beruházással 50 új munkahely létesült, és a hozzá kapcsolódó beszállítói hálózatot is figyelembe véve további 150 főnek biztosít munkát.

Galli Miklós a Duparec Kft. alapítója, a hazai hulladékhasznosítás egyik kiemelkedő alakja, a MGYOSZ Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, az Országos Környezetvédelmi Tanács tagja. Nemzetközi kapcsolataival a környezetvédelmi ipar magyarországi megteremtéséhez és fejlesztéséhez is aktívan hozzájárult, európai szintű elismertséget szerzett.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2010. február 21. 16:47
    „Kifosztották a Környezet Védelméért Díjat

    rakjak már fel szemüveget :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötös lottó: ezekkel a számokkal nyerhet

Kihúzták az ötös lottó 7. heti nyerőszámait. Kíváncsi, hányat talált el? Elő a szelvénnyel, és nézze… Tovább olvasom