Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Királyt itthon hagyták

Király Gábor, a magyar válogatott kapusa tegnap nem utazott el angol klubja, a Crystal Palace egyesült államokbeli edzőtáborába. Az ok: a szombathelyi származású futballista klubja nem kért amerikai vízumot.

labdarúgás

– Nyílt titok, hogy távozni készül a Crystal Palace-tól. Nem lát szándékosságot a történtek mögött? – kérdeztük a játékost.
– Nem hiszem, hogy erről lenne szó. Egyszerűen a Crystal Palace vezetői úgy gondolták, hogy uniós ország állampolgáraként automatikusan beutazhatok az Egyesült Államokba.
– Ennyire tájékozatlanok lennének egy angol profiklub vezetői?
– A jelek szerint igen. Egyébként amikor kiderült, hogy csak vízummal utazhatnék, azonnal megpróbáltak intézkedni, de már késő volt.
Király Gábor a váratlan helyzetben az egykori Haladás-hálóőrhöz, Hegedűs Péterhez fordult segítségért, akit tegnap délután már a grazi repülőtéren értünk utol.
– Gábor éjszaka telefonált és közölte, hogy Londonban marad – mondta Hegedűs. – Arra kért, hogy utazzak ki minél előbb, állja a költségeimet és foglalkozzak vele, amíg angol klubja az Egyesült Államokban edzőtáborozik. Ugyanis nem engedheti meg, hogy tíz napig csupán egymaga készüljön. Gyorsan felfüggesztettem az ausztriai munkámat és az első géppel Londonba indultam.
Király abban reménykedik, ősztől a Premiership valamely csapatában védhet tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

K&H-ügy: fejlemények

Tovább olvasom