Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Kirúgás lett a twitteres csiripelés vége

A Twitter használói körében óriási felháborodást váltott ki, hogy kirúgták azt a Vodafone-os menedzsert, aki a konkurens T-Mobile fél napos leállásakor egy tweetben szólt be a cégnek.
Bár az eset Magyarországon egyedülálló, külföldön egyáltalán nem számít példátlannak - írja a stop.hu.

Ma már az internetezők nagy része aktívan használja a közösségi oldalakat, köztük a két legnagyobbat, a Twittert és a Facebookot. Míg a felhasználók többségének különösebb baja nem származik ebből, addig némelyeknek az állásába kerül a csiripelés.

Így történt ez egy amerikai pincérrel is, akit azért rúgtak ki, mert Twitter oldalára megírta, hogy Jane Adams - aki egy majdnem híres sorozatsztár - nem fizette ki a fogyasztását, amit bár végül egy "embere" másnap rendezett, de az alkalmazott elfelejtett borravalót adni. A pincérnek főnökei nem kegyelmeztek, hiába dolgozott már öt éve a helyen, azonnal elbocsátották az incidens miatt. Hasonlóképpen mondtak fel a California Pizza Kitchen egyik beosztottjának is. Ez a pincér az egyenruha megváltoztatása miatt borult ki Twitter oldalán, dühöngését pedig egy felmondólevéllel hálálta meg a cég.

Veszélyes is lehet a Twitteren csiripelni
Veszélyes is lehet a Twitteren csiripelni

Nem csak a Twitter, a Facebook is ugyanilyen veszélyes tud lenni. Egy amerikai rendőrt például állítása szerint azért bocsátottak el, mert a munkájáról kommentelt a közösségi portálra. A 33 éves alkalmazott úgy véli, semmi rosszat nem tett, mivel ő csak a munka különböző területeit írta le, köztük, hogy az FBI-jal együttműködve dolgozik egy droggal kapcsolatos ügyön.

A Facebook lett a veszte egy angol hölgynek is, aki egy hozzászólásában unalmasnak nevezte a munkáját. A cég nem tagadta, hogy e poszt miatt rúgták ki az alkalmazottat. Az elbocsátást sajnálatosnak nevezték, és azzal magyarázták, hogy ők hosszú távú érdekek alapján hozzák meg döntéseiket.

Egy kanadai nő nem járt ennyire rosszul, neki "csak" a biztosítótársasággal kell harcot vívnia facebookos bejegyzései miatt. A nőnél depressziót diagnosztizáltak, és szerződése értelmében járt volna neki táppénz. A kifizetés azonban egyszer csak elmaradt. Amikor felhívta a társaság képviselőjét, hogy az okokról tájékozódjon, kiderült, hogy azért vonták meg tőle a pénzt, mert a nő nyaralási képeket, partyképeket töltött fel a Facebookra, amiből azt a következtetést vonták le, hogy már nincs semmi baja. A hölgy és ügyvédje főképp azt sérelmezi, hogy úgy hoztak döntést a társaságnál, hogy semmilyen orvosi véleményt nem láttak, csupán néhány képből következtettek a nő állapotára.

Olvasóink írták

 • 9. KolompárRómeó 2009. december 12. 16:12
  „8. hozzászólás flexsnake 2009.12.12. 15:15

  Kössz. Egész nap gép mellett ülök, a f@s wiw-ről már eltakarodtam. Nincs nekem erre időm :)”
 • 8. flexsnake 2009. december 12. 15:15
  „7. olyan emberek szórakozása akiknek nincs ingyensms és nem tudják a többi telefonszámát sem. Internetes falijság olyan fontos dolgokkal mint amit egy iskolai falon is lehetne olvasni :D”
 • 7. KolompárRómeó 2009. december 12. 14:22
  „Mi az a twitter?”
 • 6. flexsnake 2009. december 12. 12:44
  „Ja van ám magyar csirip is http://chatter.hu”
 • 5. flexsnake 2009. december 12. 12:43
  „Az vicces volt :D Az is hülye aki munkahelyi gépről a saját nevén csiripel :D”
 • 4. sevenof9 2009. december 12. 12:43
  „eddig tart a dm-nel megtalalni a ctrl, c and v billentyuket.”
 • 3. Konrad 2009. december 12. 11:39
  „Fiúk, ez szerdai hír (akkor volt hír), nem szombaton. Vagy lassú volt a nyomda? :D”
 • 2. joy 2009. december 12. 09:26
  „Aki oda dugja az arcát, miért csodálkozik, ha képen törlik?”
 • 1. Johnson 2009. december 12. 08:54
  „Azonnal vegye fel az a cég akinek beszólt,mert karakán gyerek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MDF ma dönt Bokros miniszterelnök-jelöltségéről

Országos választmányi ülést tart ma az MDF, a tanácskozáson döntenek Bokros Lajos… Tovább olvasom