Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Kisbicikli a temetői konténerben

A dunaszigeti vadkempingezők többsége – elsősorban a szervezetlenség miatt – a sátor helyén hagyja szemetét, vagy a temető konténereibe, a szelektív gyűjtőedényekbe gyömöszöli – állítja a település polgármestere.
Tóth István dunaszigeti polgármester szerint a Szigetköz ügyének rendezetlensége miatt szervezetlenül özönlenek a vadkempingezők a térségbe.
– A jó oldala ennek az, hogy jönnek, a rossz pedig az utánuk hagyott szemét, s hogy minden ezzel járó gond az önkormányzatra hárul – kezdi. – Sokan drágának találják a hivatalos kempingeket és sátorozóhelyeket, ezért a tájvédelmi körzet és a vízügyi igazgatóság területein vernek tábort. Talán még ez sem lenne baj, azonban a keletkező hulladékot a helyszínen hagyják, a temetők konténereibe rakják vagy belegyömöszölik a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe. A „romantikus” tűzrakáshoz élő fákat vágnak ki, de már „szemet vetettek” a vadászlesekre is. Gyakorlatilag a szervezetlen tömegturizmus összes káros hatása az önkormányzatoknál csapódik le. Ezt már igen nehéz tolerálni – mondta Tóth István.
A polgármester azt is hozzátette: idén már másodszor kénytelen konténert rendelni, hogy ez a szemét eltűnjön a településükről. Nemrégiben a doborgazszigeti temetőnél elhelyezett konténerbe még egy kisbiciklit is beletettek – vélhetően turisták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminc év a városért

„ Harminc év szóban és írásban a városért” címmel jelent meg dr. Nagy György, a… Tovább olvasom