Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kisebb mértékű gázáremelés?

A május 15-ével hatályba lépő 12 százalékos gázáremelés a gázár-kiegészítés után csak az évente 3000 köbméternél több gázt használó fogyasztókat érinti.
A 3000 köbméterig terjedő fogyasztás esetében alacsonyabb lesz az áremelés mértéke -  az MSZP-frakció hétfői tájékoztatóján hangzott el. Katona Béla frakcióvezető-helyettes a gázár-kiegészítést ismertetve elmondta, az 1500 köbméterig fogyasztók esetében 6, az 1500 és 3000 köbmétert fogyasztóknál pedig 8 százalékos lesz az áremelés. Az árkompenzációról szólva úgy fogalmazott, hogy az mindenkinek automatikusan, a fogyasztás mértékének függvényében jár. A politikus ismertetése szerint az árkiegészítést követően az éves emelkedés mértéke is alacsonyabb lesz.

Az 1500 köbméterig fogyasztóknak 3,72, a 3000 köbméter alatt fogyasztóknak 4,1 százalékos emeléssel kell számolniuk. Katona Béla hozzátette, a 3000 köbméternél többet fogyasztók esetében 6 százalékos lesz az áremelés éves hatása.

Adatokat említve a frakcióvezető-helyettes elmondta, a lakosság 90 százaléka 3000 köbméternél kevesebbet fogyaszt. (mti)
Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes közölte, a frakció kezdeményezi a kormánynál, hogy a közlekedési szabálysértéseknél alkalmazott pontrendszert annak felülvizsgálata után szüntesse meg, mert alkalmazása nem hozta meg a várt eredményt és fenntartása sok pénzzel jár. Hozzátette, az erről szóló törvénymódosítást Katona Bélával közösen fogják előterjeszteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekvédelem

Győr. A győri óvodák gyermekvédelmi munkaközössége holnap délelőtt 9 órától tartja értekezletét a… Tovább olvasom