Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Kisiklott egy metró Valenciában

Legkevesebb 34 utas vesztette életét a Spanyolország keleti felében fekvő Valencia város központjában, miután két állomás között kisiklott egy metrószerelvény.
A baleset következtében 150 utast menekítettek ki az alagútból, közülük több mint húszan súlyosan megsérültek. Rita Barbera, a tengerparti város polgármestere a balesetet tragikus katasztrófának minősítette.
Szabó Ferenc barcelonai főkonzul lapzártánk előtt elmondta, hogy magyar áldozatról vagy sérültről a külképviseletnek nincs tudomása, az áldozatok azonosítása és a sérültek nyilvántartásba vétele azonban még zajlik. A főkonzul biztatónak nevezte, hogy sem a Spanyolországban tartózkodó magyaroktól, sem pedig Magyarországról nem érkezett olyan hívás a külképviseletre, amelyben valaki rokonát, ismerősét kereste volna. Ez csökkenti a valószínűségét annak, hogy magyar érintettjei is voltak a balesetnek.
A Plaza de Espanya és a Jesús metróállomások között 13 órakor bekövetkezett szerencsétlenséget „valószínűleg a szerelvény túlzott sebessége és egy metrókerék törése okozhatta” – közölte Luis Felipe Martinez kormányzati tisztviselő a spanyol rádióban. A kormányzat kizárta annak lehetőségét, hogy a szerencsétlenséget terrortámadás okozta.
Valencia ad otthont a katolikus családok V. világtalálkozójának. A találkozóra magyar zarándokokat is várnak, egy részük hétfőn indult útnak Spanyolország harmadik legnépesebb városa felé. A július 9-ig tartó találkozóra meghívták XVI. Benedek pápát is. A katolikus egyházfő várhatóan a hét végén tesz látogatást a városban. Miután tájékoztatták a balesetről, a pápa visszavonult magánkápolnájába, hogy imádkozzon az áldozatokért – közölte Joaquín Navarro Valls vatikáni szóvivő.
A valenciai metróhálózat első szakasza 1988-ra készült el, a városban ma már négy metróvonal működik 116 állomással. A tegnapi szerencsétlenség a munkana-

pokon nyolcpercenként közlekedő 1-es vonalon következett be. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonfülkék euróval is

Július 1-jétől euróérméket is elfogadnak a T-Com nyilvános telefonkészülékei. A nyilvános távbeszélő… Tovább olvasom