Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Kiskakukk (Kukushka)

1944-ben egy finn és egy orosz katonaszökevény egy lappföldi lány farmján talál menedéket. Komor és türelmes kezdet után burleszkbe oltott erotikát, mitologikus tájfilmet kapunk. A "Kiskakukk" csendes békeüzenet a világ felé.
rendező:
Aleksandr Rogozhkin
forgatókönyvíró: Aleksandr Rogozhkin
operatőr: Andrei Zhegalov
zene: Dmitri Pavlov
producer: Sergei Selyanov
vágó: Yuliya Rumyantseva

szereplő(k):
Anni-Christina Juuso (Anny)
Ville Haapasalo (Ville)
Viktor Bychkov (Kartuzov)
Aleksei Kashnikov
Mikhail Korobochkin

A film sztorija

1944 szeptemberében járunk, néhány nappal azelőtt, hogy a második világháború véget érne a németek oldalán harcoló Finnország számára. Wille, a finn orvlövész elhatározza, hogy bármibe is kerül, megszökik, Iván, a szovjet hadsereg kapitánya pedig, akit letartóztatott a Szmers titkos katonai rendőrség, úgy dönt, csatlakozik a finn kamikázékhoz. Mindkét férfi halálra van ítélve, nem beszélik egymás nyelvét, halálos ellenségek, mégis együtt találnak menedéket a senkiföldjén, a lappföldi Anni farmján, aki nem ellenséges katonáknak, hanem egyszerűen embereknek tekinti őket. A "kiskakukk" egyrészt a finn orvlövészek gúnyneve, másrészt pedig egy nő titkos neve. www.port.hu

Kritikák

MoziNet.hu


"A jópofa alapra Rogozskin tényleg kiválóan épít, de nagy segítségére vannak remek színészei is, akik élettel teli játékukkal teszik kedvesen emberivé a kissé vékonyka történetet. Az író-rendezőnek sajnos túl kevés ötlete volt - ez meglátszik már a kínzóan lassú kezdésen is. Először még gyönyörködünk a csodálatos képekben, élvezzük a jelenetek szépségét, de a rendező ezeket olyannyira elnyújtja, hogy valószínűleg nem lesz néző, aki idővel ne kezdene el fészkelődni a székében."
A teljes cikk

Port.hu


"Anni ha kell sámánná és kutyává válik, túlvilági szellemekkel harcol, hogy az életveszélyesen megsebesült katonákat visszahozza a halálból. A két férfi pedig egymással küzd, mert Iván még mindig nem érti, hogy hamarosan vége a háborúnak, és folyton gyilkos gyűlölettel tekint az SS egyenruhát viselő, ártalmatlan finn fiúra. Orosz film esetében kissé furcsálljuk ugyan, hogy épp az orosz hős, Iván a legnegatívabb és legkevésbé idealizált figura a többiekhez képest, de be kell látnunk, messze van már az öntudatos mozihős elvtársak megdicsőülésének kora. A "Kiskakukk" csendes békeüzenet a világ felé."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott Kapuk Napja a tanítóképzőn

Tudnivalók, információk a kar képzéseihez való jelentkezéshez, induló szakok és továbbképzések. Tovább olvasom