Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Kiskondás kedvence

(4–6 személy részére)

Hozzávalók: 4 sertésfarok, 1 hátsó csülök, 25 dekagramm tarhonya, 25 dekagramm velő, 20 dekagramm szalonna, só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, borsikafű ízlés szerint, olaj vagy zsír, 2–3 fej vöröshagyma.

Pörköltalapot készítünk, belerakjuk a feldarabolt farokrészeket és a kicsontozott, kockákra vágott csülökdarabokat, és hozzáadjuk a fenti fűszereket, végül a velőt. Kevés lecsó hozzáadásával készre főzzük. A tarhonyát kockákra vágott szalonnával megpirítom, vízzel felöntöm, félig puhára főzöm, majd a kockákra vágott burgonyával készre párolom. Ha szükséges, vízzel és kevés pörköltszaftot hozzáadva pótolom az elpárolgott levet. A pörköltet és a tarhonyát óvatosan összekeverem és sűrű egytálételt kapunk.

Finta Dezső, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar szakembereket fizetik a legjobban Kelet-Európában

Nálunk honorálják a legjobban a szakembereket Közép- és Kelet-Európa országai között - derül ki a… Tovább olvasom