Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kispálék Győrben az új lemezzel

A frontember szerint az eddigi legszínesebb, legváltozatosabb lemezüket mutatják be Győrben.

„Egy olyan képzeletbeli válogatáslemez volt a terv, amin a kedvenc stílusainkban játszanak kedvenc képzeletbeli zenekaraink, (nem mindig) képzeletbeli teremtményeknek." (Lovasi András)

XVIII. Győri Alter Party
2005. ápr. 15., PÁGISZ ÁMK

18.00 Film: Jancsó Miklós: Nekem lámpást adott a kezembe az Úr Pesten
20.00. É-TREND
21.00. Kispál-koncert
A Kispál és a Borz kereken tizedik albuma (ha a koncertlemezeket és a Bandi a hegyről projektet nem számítjuk) az „Én, Szeretlek, Téged" több újdonsággal is szolgál. Nemcsak különleges kivitelezésű, „füzetes" borítója egyedülálló, hanem születésnek körülményei is. Eddigi lemezeikkel ellentétben ugyanis ez nem igazi stúdióban készült. Egy-egy szabad hétvégén –hét elején különböző üres nyaralókban, koncertek előtt –után a helyszíneken, valamint Pécs mellett, Patacson található próbahelyükön (amit egyébként néhány hete el kellett hagyniuk), saját eszközeikkel rögzítették a felvételeket. Ezzel talán először Magyrországon ők adtak ki olyan albumot, amely „otthoni" körülmények között készült, és nem(!) tartalmaz máshonnan vett hangmintát.

Lovasi elmondása szerint az együttes - zeneileg - eddigi legszínesebb, legváltozatosabb anyagát sikerült elkészíteni, ami tartalmilag viszont nagyon is egységes konceptuális album lett. A témák közül egy: Az utolsó szám szövegében „Leonardo di Caprio a Titanic forgatására készül, miközben az emberek vérfürdőre készülnek, de aztán vértenger lesz és megfulladnak a gumicsizmájukban".
A lemez első slágere egyértelműen a „Csiga" és a hozzá készült videoklip, amit ha ügyesek vagyunk már elcsíphetünk a tévében.

Az őszi győri koncerten még csak egy-két új dalt játszottak, hiszen a lemez csak később jelent meg, a mostani „Fényes Ösvény" címet viselő turnét viszont már hivatalosan is lemezbemutatónak szánják Kispálék, ahol ráadásul a tervek szerint ismét néhány új köntösbe öltöztetett régi számmal is előrukkolnak. És hogy mi ez a Fényes Ösvény? Hát például a Csík, amit a Csiga maga után húz!

Az előzenekar az É-TREND lesz, a  koncertek előtt 18 órától pedig Jancsó Miklós: Nekem lámpást adott a kezembe az Úr Pesten c. filmjét vetítik, amiben több dallal is szerepel hazánk legsikeresebb alternatív együttese a Kispál és a Borz. Jegyelővétel a HÍD irodában.
www.kispalesaborz.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent helyek a térképeken

Ritkaságokat, egyedülálló alkotásokat bemutató térképtörténeti kiállítás nyílt Pannonhalmán. Tovább olvasom