Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Kiss Lászlóné

Kevés pedagógusnak van annyi közös élménye a tanítványaival, mint Kiss Lászlónénak, a győri Radnóti iskola némettanárának.

Kategória: általános iskolai tanár

Név: Kiss László
Radnóti Miklós Általános Iskola, Győr

Kevés pedagógusnak van annyi közös élménye a tanítványaival, mint Kiss Lászlónénak, a győri Radnóti iskola némettanárának, aki sok kollégájával ellentétben kifejezetten szeret kiskamaszokat tanítani. Még internetezni és chatelni is megtanult a kedvükért.

Kiss Lászlóné Ildikó néni ízig-vérig „radnótis", hiszen általános iskolásként a diákéveit is itt töltötte. Nem is tagadja, hogy szívesen tölti az idejét az osztályteremben, különösen, mert éppen a kiskamasz korosztály a kedvence.

– Bennük megvan az az érdekes kettősség, hogy a lelkük mélyén még gyerekek, de már ott van bennük a felnőtt, és szívesen megosztják velem mindazt, ami ebből a kettősségből fakad: az örömeiket, gondjaikat, szerelmeiket. Titkokat bíznak rám, kikérik a véleményemet, én pedig igyekszem meghálálni a bizalmat. Tudják, hogy a kezdetektől fontosnak tartottam, hogy alaposan megismerjem őket, így már akkor elmentem velük kirándulni, amikor még alsósok voltak.  

Hogy a kommunikáció még gördülékenyebb legyen, a tanárnő még attól sem riadt vissza, hogy beletanuljon az internetes csevegésbe, s mára odáig „fajult"  dolog, hogy a gyerekek reklamálnak, ha esténként nem látják fent a világhálón.

Ildikó néni persze nem elégszik meg a technika nyújtotta ismerkedéssel: vallja, hogy a személyes élmények, az iskolán kívül együtt töltött idő mindennél többet ér.

– Nagyon szeretek velük lenni, mert a közös programokon teljesen más oldalról ismerem meg a gyerekeket, mint az iskolában – mondja a tanárnő, aki meg is tesz mindent, hogy az osztály igazi közösséggé kovácsolódjon: koncertre, színházba viszi őket, s még arra is rávette a kamaszokat, hogy két évig együtt járjanak társastáncra. „Még engem is befogtak, pont így jöttek ki a párok, de nem bántam. Ott is jól éreztük magunkat! – újságolja. Rendszeres program a gyerekekkel a bécsi karácsonyi vásár meglátogatása, ha osztálykirándulás, akkor csak kétnapos móka jöhet szóba, az pedig külön öröm számára, ha összekötheti a kellemeset a hasznossal, és német nyelvterületre viheti az osztályt. Így jutottak el egy burgenlandi vártúrára, nem beszélve a nyári némettáborokról, amelyek akkora népszerűségnek örvendenek, hogy tavaly a huszonkilenc fős osztályból huszonnégyen ott voltak.
– Jó csapat voltunk így együtt, s már most érzem, mennyire fognak hiányozni, ha elballagnak. Nagy űrt hagynak maguk után!

Igazgató: Erdődi Rudolfné
– Ildikó egész lényéből süt a kiegyensúlyozottság, a vidámság, a pozitív gondolkodás, látszik rajta, hogy mindig erre a pályára készült. Mélyen kötődik a tanítványaihoz, miután elballagnak, sokan visszajárnak közülük. Mindent alárendel a tanításnak, a gyerekeknek, emellett nagyon ambiciózus: némettanárként megyei szaktanácsadóként is dolgozik, pályázatokat ír, nemzetközi programokban vesz részt, s tanít egy nyelviskolában is, egyszóval fáradhatatlan, ha tanításról van szó.

Ajánló: Kormos László
– Ildikó néni négy éve tanít minket, korrekt, megbízható tanár. Szereti a diákjait és a hivatását. Messzemenően támogat és segít minket pályaválasztás előtt, ami nem egyszerű feladat. Biztosan nehéz megtalálni a hangot is ilyen korú kamaszokkal, de ez neki mindig sikerül. Harcol az osztályért, mindig a mi érdekeinket tartja szem előtt. Bármi problémával fordulhatunk hozzá iskolán belül és kívül is.

Nagy Csilla
– Nemcsak tanár, hanem a barátunk is. Mindig meghallgat, mindent megért, amiről mesélünk neki, volt már, hogy barátságokat mentett meg az osztályban.

Horváth Benjámin
– Még akkor is elmagyarázza az anyagot, ha nem az ő tantárgyáról van szó. Nagyon jól felkészített a felvételire, mindent megtett, hogy mindegyikünk a legjobb iskolába kerüljön.

Domonkos Lívia
– Játékosan tanít, érthetően magyaráz, egyszóval jó tanár. Osztályfőnökként jó kirándulásokat szervez, nyáron pedig táborozni visz minket.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előnyös

szabályok

A múlt héten hatályba lépett rendezési terv Belváros, Kisbácsa, Bácsa és Sárás számára előnyökkel… Tovább olvasom