Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Kiss Péter: önbíráskodásnak nincs helye

Kiss Péter szerint nincs helye az önbíráskodásnak. A szocialista alelnök erről kérdésre válaszolva beszélt a Szigetmonostoron történtekkel kapcsolatban az MSZP Baloldali Tömörülés rendezvénye előtt Budapesten.
Szigetmonostoron egy helyi étteremben az MSZP XV. kerületi szervezetének elnöke szerint inzultálta, majd kétszer is megütötte a település alpolgármesterét Pörzse Sándor, az Echo tv munkatársa. Nádas Zsolt megerősítette a hírt, elmondva, hogy a tettlegesség hátterében egy, a gárdistákról szóló megjegyzés állt. Pörzse szerint "éttermi szóváltás" és nem verekedés történt közte és Szigetmonostor alpolgármestere között. Kiss Péter hangoztatta, hogy önmérsékletre és önuralomra van szükség.

Hozzátette: nem szabad lángra lobbantani az izzó parazsat, hiszen ez csak egy szélsőséges politikai erő érdeke. Nem tűrhető el, hogy egy betiltott szervezet provokálja a demokratikus intézményrendszert - szögezte le. Emellett - mint mondta - egységesen ki kell állnia a demokratikus erőknek. Azt várom, hogy mi nyilatkozataink mellett ott lesz Orbán Viktoré is - fogalmazott.

Az alelnök tájékoztatása szerint a Baloldali Tömörülés zárt rendezvényén - amelyen részt vesz Bajnai Gordon miniszterelnök is - arról beszélgetnek, hogy milyen lesz a gazdasági válság utáni világ Magyarországon. Úgy látja, ez a szocialisták választási programjának a kihívása is. Kiss Péter kérdésre válaszolva azt mondta, az MSZP úgy számol, hogy az év második felére elindul egy olyan növekedés, amely segítheti a kitörést a gazdasági válságból.

Olvasóink írták

 • 6. dodó 2009. november 21. 17:32
  „Ennek a kispetinek is hamarosan jó lesz szétnéznie, mielőtt kilépne az utcára.”
 • 5. janika 2009. november 21. 17:31
  „Szerintem e kormány ellenzékének sokkal nagyobb a felelőssége mint az országunk és lakossága tönkre vágóinak.
  A piros szeműek sem véletlenül hangoztatják a "bírói kasztjuk" jogosultságát az ügyek döntésében! Az sem véletlen,hogy kieszelték azt, hogy a magyar polgárokat ki kell rúgni a Tábla és a Legfelsőbb Bíróság döntéshozatala elől, ha nem visz ügyében, "ügyvéd" tolmácsot!”
 • 4. LukSzusz 2009. november 21. 16:08
  „Eza a Peti gyerek jó elvtárs,csináltak neki egy kimondhatatlan állást,millás lóvéért.”
 • 3. KovácsPistike 2009. november 21. 15:21
  „Kiss Péternek elgurult a Cavingtonja? Vajon miért nem beszélt a pártja és a kormány felelősségéről?

  Ha nem tudnak törvényes rendet tartani az országban, akkor mondjanak le és legyenek előrehozott parlamenti választások.
  Milyen demokrácia az, ahol félkatonai szervezet tagjai masírozhatnak az országban, mert van egy tehetetlen és tehetségtelen kormány?

  A muter már a kínai szegfűt sem szereti, a fater meg nem győz takarítani a galambok után.
  A mi nagy családunk, rokonaink, barátaink és ismerőseink nem kérnek az erőszakból, hét éve ez megy, elég volt belőle. De a Vona Gábor és Szegedi Csanád -félékből is!

  "A bolsevik egy olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel." (Wass Albert)
  Demokrácia= demokraták+ erkölcs.”
 • 2. igazságkereső 2009. november 21. 14:56
  „A baj csak az, hogy Kiss Péter társadalompolitikai miniszter úr nem veszi észre azt, amit foglalkozásából levezetve észre is kellene vennie: nevezetesen azt, hogy a mai magyar társadalmat az elmúlt 7 évi MSZP-SZDSZ-es koalíciós kormányzás teljesen ellehetetlenítette úgy anyagilag, mint erkölcsileg!Miniszter úrnak és természetesen valamennyi miniszter társának most az lenen az első rendű feladata,hogy konszolidálja a társadalmat és az embereket vissza kellene hozni abba az élethelyzetbe,hogy tudják fizetni számláikat, ne árverezzék el a lakásaikat,mert,hogy nem tudnak fizetni azért egyértelműen az a politika a felelős,amelyik az elmúlt 7 évet uralta. Itt lenne az ideje annak,hogy a kormányzat végre felismerje azt,hogy évek óta tévúton jár - azt nem is merem már feltételezni, hogy szándékos elnyomorításról van szó -! Itt lenen az ideje az elárverezések leállításának, kétgyermekes, fiatal de sajnos munkanélküli családok kilakoltatásának és bizony jó lenen, ha Kiss Péter Úr is észrevenné, rájönne arra, hogy az üres frázisok ideje lejárt.A kormányzat által elrontott társadalompolitika következményeit ne a polgárok "nyakába sózzák",hanem tegyenek meg mindent a konszolidáció érdekében.A kérdés most már csak az: be tudja e bizonyítania kormány, hogy képes az általa elrontott politika és a gazdaság sürgős rendbehozatalára?”
 • 1. lidocain 2009. november 21. 14:30
  „az izzó parázs lángra lobbantása valóban egy szélsőséges politikai erő érdeke,ez az erő az emesz(em)pé. igaz. nincs helye az önbiráskodásnak DE nincs helye a provokációnak sem.
  elvtársak vegyétek már észre,az időtök lejárt!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt SZDSZ-eseket jelölne képviselőnek az MDF?

Volt SZDSZ-es "húzóembereket" venne a jövő évi parlamenti választások képviselőjelölti listájára a… Tovább olvasom