Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Kiss Péter váltja Szilvásyt a kancelláriaminiszteri székben

A felmerült három lehetőség közül mindegyikben szívesen dolgozna tovább – nyilatkozta csütörtökön a még a héten leköszönő kancelláriaminiszter.
A miniszterelnök feltehetőleg még a héten – valószínűleg pénteken – bejelenti, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter jelenlegi szociális és munkaügyi miniszter váltja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élén, Kiss Péter helyét pedig Simon Gábor, az MSZP Országos Választmányának elnöke veszi át. A Független Hírügynökség úgy tudja, pénteken az MSZP és az SZDSZ várhatóan közös tájékoztatón reagál az elmúlt napok eseményeire.

Szilvásy György megerősítette, hogy a jövőjével kapcsolatban felmerült három lehetőség (a polgári titkosszolgálatok vezetése tárca nélküli miniszterként, az újonnan létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve a kormányzati informatika vezetése) mindegyike közel áll hozzá, és szívesen elvállalná, ez azonban főleg a miniszterelnök döntésén múlik.

Szilvásy elmondása szerint elsősorban családi okok – nemrég született gyermeke – és a terhelés csökkentése miatt válik meg a MeH vezetésétől, de azt sem tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH) kapcsolatos sorozatos botrányok is közrejátszanak távozásában.

Az elmúlt napokban azonban nem csak Szilvásy volt az, akinek a lapok szerint ingott a széke. Többen felvetették, hogy Göncz Kinga külügyminiszterrel sem elégedett a kormányfő. Az ő leváltását azonban Gyurcsány határozottan céfolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19. századi fegyvert találtak egy bálnában

Alaszkához közel ejtettek el a vadászok egy bálnát, amelynek nyakában 19. században gyártott fegyver… Tovább olvasom