Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kissé gyengült a forint este

Kissé gyengült a forint péntek este a nemzetközi bankközi devizapiacon; egy euró 286,20 forintot ért 20 óra körül, a délutáni 284,90 forint után.
Az előző esti 286,92 forintos árfolyamhoz képest ugyanakkor némileg erősödött a forint. Péntekre virradóra az euró 285,70 forint közelében állt a nemzetközi kereskedelemben, nap közben pedig 284,20 és 286 között ingadozott. A dollárt 228,23 forinton jegyezték péntek este. Délután 226,33 forintot, előző este pedig 229,62 forintot ért egy dollár. A svájci frank 214,70 forinton állt péntek este, a délutáni 214,74 forint, és a csütörtök esti 215,62 forint után. Száz japán jen 260,76 forintba került a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek este, míg délután fél öt körül 258,44 forintot, előző este pedig 260,82 forintot ért száz jen.

Olvasóink írták

 • 3. igazságkereső 2010. július 03. 10:53
  „Jó lenne végre tudomásul venni azt,hogy nem a kijelentések határozzák meg a devizaárfolyamok mozgását!Tényszerű,hogy az árfolyamokat a bankárok mozgatják saját kényük-kedvük szerint, hiszen " ha balra fújja a szél a leveleket akkor azért, ha jobbra fújja akkor azért, ha meg semerre nem fújj,mert szélcsend van,akkor "azért változik az árfolyam.Ha alaposabban megfigyeljük, mindig felfelé változik jelentősebb mértékben, lefelé,igen csak kis mértékben.Egyértelmű,hogy a hazai bankárok "áldásos" tevékenységének köszönhető,hiszen ha a "válság"közepette is masszív nyereségre tudtak szert tenni a hazai bankok, akkor, amikor egymás után dőlnek be a devizahitelek,akkor teljesen egyértelmű, hogy a bankok teszik ezt,sajnos egészen tisztességtelen módon.Látszik is, hiszen 2010.július 2-án írta az újság,hogy a PSZÁF próbavásárlást végzett több hazai bankban és szinte mindegyik megbukott,vagyis egyik sem tartotta be az aláírt "banki kódexet"!Egyébként is korábban írták az újságok banki vezetők nyilatkozatai alapján, hogy az árfolyamokat maguk a bankok állapítják meg akár naponta,ahogy a kedvük tartja! Ebben kell és kellene a kormánynak hatékony lépéseket tenni,még az országból történő kitessékelés árán is,hiszen nem engedhető meg,hogy kétoldalú aláírt szerződést ilyen brutálisan felborítson bármelyik bank is,amikor komoly hitelvizsgálat előzte meg a devizahitel kihelyezését,amit egyébként is maguk a bankárok is ajánlottak,hiszen a forint már akkor is magasabb törlesztőrészlettel bírt! Vegye már végre mindenki tudomásul,hogy virtuális ez az egész,tehát ha bankárok akarják, akkor meg tudják maguk is akadályozni az elárverezést, maguk a bankárok tudják lehetővé tenni a felvett devizahitelek folyamatos törlesztését ha akarják,de a kérdés itt most az: akarják-e,vagy valóban nagyon tisztességtelen haszonra kívánnak szert tenni!Nem olyan bonyolult ez: hozzon a kormány olyan törvényt,de mielőbb, hogy a felvételkori árfolyamon, +- 6-8 % változással,és akkor mindenki fizetni tudja, de majd a duplájára emelt összeget, ez szinte lehetetlen és szándékos tönkretételről van szó a bankok részéről. Az infláció mértéke sem volt több az előbb említett százaléknál, tehát van mozgástere a bankoknak is, a kormánynak is,de ha bankok végképp elzárkóznak ettől, akkor a kormánynak kell lépnie,de nagyon határozottan!”
 • 2. Nostradamus 2010. július 03. 07:54
  „Ez az. Nekik "kissé". Nekünk ki tudja, mi lesz a vége, lehet, árverezés és kilakoltatás? Őszig még sok idő van, addig sok család utcára kerülhet...”
 • 1. Filctoll 2010. július 03. 04:56
  „Kissé?
  Lassan 300 lesz az ejró ! 2 hónapja 264 Ft volt! Az Orbán-kormány felelőtlen csontvázkiesős kijelentései miatt 2 nap alatt 20Ft-ot gyengült a forint. Ez szerintem nem az a "kissé" kategória már! Szerencsétlen deviza hiteleseket 2 mondat miatt jól megszívatta a jelenlegi, nagy szakértelemmel rendelkező kormány!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonlőtte magát egy rendőr

Agyonlőtte magát egy rendőr Demecserben pénteken. A férfihez riasztották a helyi orvosi ügyeletet és… Tovább olvasom