Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Kissé nőtt a munkanélküliek száma Észak-Magyarországon

Miskolc - Csekély mértékben, de nőtt a regisztrált munkanélküliek száma az észak-magyarországi régióban, novemberben 103 ezer 300-an kerestek munkát, 1.664-el többen, mint októberben, az egy évvel ezelőttihez képest viszont 6.703 fővel mérséklődött a nyilvántartott munkanélküliek száma - derül ki a regionális munkaügyi központ legfrissebb jelentéséből.
A Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye alkotta régió megyéi közül továbbra is Borsodban a legtöbb a munkanélküli: számuk novemberben kevés híján elérte a 65 ezret, Hevesben meghaladta a 20 ezret, míg Nógrádban csaknem elérte a 18,5 ezret.

Borsodban egy hónap alatt 1,5, Nógrádban 2,1 százalékkal nőtt a munkanélküliség novemberben, Heves megyében pedig 1,6 százalékkal emelkedett.

A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya a régióban 20,4 százalék volt, szemben az országos 12,7 százalékkal. Borsodban ez a mutató 22,6 százalékot tett ki, Nógrádban 21 százalékot, Hevesben 15,2 százalékot.

A pályakezdő álláskeresők száma novemberben 447 fővel, 3,9 százalékkal csökkent a régióban, ám így is meghaladta a 11 ezret, igaz, ez 447-tel kevesebb volt, mint egy évvel ezelőtt.

Novemberben az észak-magyarországi térség munkaügyi kirendeltségeinél a munkáltatók 4,2 ezer betöltetlen álláshelyet jelentettek be, ez 1.571-gyel volt kevesebb, mint szeptemberben volt, ám az előző év novemberit 33 százalékkal, szám szerint 1.041-gyel haladta meg.

A régió három megyéjében novemberben 7,2 ezren jutottak újra munkához. Az új állásajánlatok fele valamilyen támogatási formához - közcélú, közhasznú, közmunka - kötött volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májusra készülhetnek el az egyéni számlavezetés szabályai az állami nyugdíjrendszerben

Budapest - Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a… Tovább olvasom