Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kissné Urgyán Mária: A Bárka születésnapja

Kissné Urgyán Mária, a vásárhelyi művelődési házat is üzemeltető Osváth Béla Kht. ügyvezetője Gerald Durrel A Bárka születésnapja című könyvéről beszél.
„Nagy könyveim között előkelő helyet foglal el Gerald Durrel A Bárka születésnapja című műve. Fiatalon olvastam a szerző A családom és egyéb állatfajták című életrajzi írását, s azóta gyűjtöm a könyveit.

Az író olyan érdekes stílusban mutatja be állatgyűjtő expedícióit és saját állatkertjének lakóit, hogy nekem is kedvem támad megfogni egy hüllőt, hosszasan csodálni egy békát, amire egyébként nem lennék képes.

A Bárka születésnapjában huszonöt év történetét olvassuk – a saját állatkert vidám és még vidámabb eseményeit, a kihalásra ítélt fajok megmentésére szervezett pénzgyűjtő körút legjobb történeteit: a filmszínész David Niven esetét a gorillaházzal, vagy a természetfilm-rendező David Attenborough csimpánzkalandját.

Durrel könyveit olvasva és eredményeit megismerve csak azért szurkolok, hogy minél több embernek fontos legyen bolygónk élővilága, annak tudatosítása, hogy mindannyian részesei vagyunk a láncnak. Ha ebből eltűnik egy szem, növény vagy állatfaj, akkor sokkal-sokkal szegényebbek leszünk, mint hinnénk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

építik a stadion lelátóját

A keleti lelátó alapozásával tegnap megkezdődött a győri ETO-stadion átépítése. Az öltözőépületet és… Tovább olvasom