Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Kistérségi találkozót tartottak

Az úgynevezett Leader-kezdeményezésekről tartottak kistérségi találkozót Fertőszentmiklóson. A korábban uniós támogatást nem nyert akciócsoportok újraszerveződnek, és pályáznak a 2007-től a régióba érkező 20 milliárd forint fejlesztési támogatásra.
Leader-kezdeményezések térségünkben címmel tartottak tematikus kistérségi találkozót Fertőszentmiklóson. A második alkalommal megrendezett program célja, hogy segítséget nyújtson a sopron–fertődi kistérségben megjelenő fejlesztési szükségletek (vidékfejlesztés, kerékpárúthálózat-fejlesztés, turizmusfejlesztés) megfogalmazásában és megvalósításában. 2007-től fejlesztésre 23 milliárd euró jut hazánknak az Európai Tanács döntése értelmében, a régióba pedig 20 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezik.
– Az úgynevezett Leader-szerveződések az önkormányzati, a civil és a vállalkozói szféra képviselőiből állnak össze azzal a céllal, hogy a vidékfejlesztésre forrást szerezzenek – mondta el Páliné Keller Csilla, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség programmenedzsere. – A sopron–fertődi kistérség akciócsoportjai a 2005-ös programokon nem nyertek támogatást. 2007 nyarán új Leader-programot írnak ki, melynek keretében közel száznegyven akciócsoportot támogatnak majd. Célunk, hogy ezen már sikeresen szerepeljen az Alpokalja Kistérség Akciócsoport és az Ikva Menti Akciócsoport. A mostani találkozón többek között a sikeres sümegi akciócsoport tanácsadója is tartott előadást, de eljött a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Leader-osztályvezetője is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentenék a tűzoltólaktanyát

Civil kezdeményezés indulhat a soproni tűzoltólaktanya megmentéséért. Emellett az örökségvédelmi… Tovább olvasom