Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Kitéptek a falból egy bankautomatát Ajkán

Több mint tízmillió forint kárt okoztak a tettesek.
Több mint tízmillió forint kárt okoztak azok a bűnelkövetők, akik kedd hajnalban kifeszítették egy ajkai bank bejáratát, s az előtérben lévő pénzkiadó automatát kitépték a falból és elvitték - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

A bankjegykiadó automata kazettájában összesen 7,4 millió forint volt, ám a bank teljes kára 10,5 millió forintra tehető - mondta Frankó Marianna.

Közlése szerint az egyelőre ismeretlen tettesek öten voltak és valószínűleg egy ezüst színű gépkocsival érkeztek a helyszínre, a Szabadság téren lévő bankhoz. Az ATM-et kötéllel tépték ki a helyéről.

A rendőrség nagy erőkkel nyomoz - tette hozzá a sajtóügyeletes. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a tettesek kézre kerítése érdekében egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Frankó Marianna emlékeztetett arra, hogy ezt megelőzően Veszprém megyében Devecserben kíséreltek meg - hasonló módszerrel - ellopni egy pénzkiadó automatát, október 14-én.

Az MTI összeállítása a bankautomaták ellen idén végrehajtott magyarországi támadásokról:

Január 16. - A Pest megyei Galgahévízen négytagú bandát fogott el a rendőrség, amikor éppen a helyi takarékszövetkezet bankautomatáját próbálták meg kiszakítani az épületből.
Január 19. - A Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon kisteherautóhoz kötött pányvával próbáltak kitépni a helyéről egy bankjegykiadó automatát.
Március 14. - Egy nagykanizsai élelmiszerüzlet üveg portáljában elhelyezett készpénzkiadó automatát próbáltak ellopni, de a drótkötéllel mintegy 50 méteren át húzott trezort végül elhagyták.
Április 1. - A Zala megyei Pacsán egy élelmiszeráruház oldalából kitépték, de nem tudták elvinni egy takarékszövetkezet bankjegykiadó automatáját.
Április 7. - A főváros XI. kerületében egy terepjáró segítségével kiszakítottak egy bankautomatát egy bevásárlóközpontnál, s a pénzkazettát elvitték.
Május 6. - Budakeszin kiszakítottak a falból és elvittek egy bankjegykiadó automatát.
Július 14. - A maglódi takarékszövetkezet fiókjából gépjármű segítségével kitéptek egy bankjegy-automatát, s a tettesek a zsákmányt magukkal vitték.
Július 29. - A Békés megyei Dévaványán kitéptek a falból egy pénzkiadó automatát és a zsákmánnyal elmenekültek.
Szeptember 4. - Gárdonyban, a Szabadság utcában levő OTP-fiók bankautomatáját kitépték a falból és elrabolták.
Október 5. - Budapest XI. kerületében kifosztottak egy pénzkiadó automatát, ám az elrabolt pénz a biztonsági festékpatronok miatt használhatatlanná vált.
Október 9. - Egy balatonlellei pénzintézet bankautomatáját egy jármű segítségével kitépték a falból. Azonban a rendőrök a riasztás nyomán percek alatt a helyszínre érkeztek, így az elkövetők zsákmány nélkül menekültek el.
Október 29. - Hajdúszoboszlón megrongáltak egy bankautomatát a Szilfákalja úton lévő bank előterében.
November 15. - Kaposváron két bankjegykiadó automatát is megpróbáltak kifosztani a Fő utcán lévő pénzintézetek előterében, de a tettesek egyik helyen sem fértek hozzá a pénzhez.
November 17. - Győrszentivánon bankautomatát téptek ki a helyéről egy lopott kisteherautóval. A rablás után az elkövetők járműve az árokba csapódott, ezért a rablók a kisteherautót és a bankautomatát hátrahagyva menekültek el.
December 1. - Győrben megpróbáltak kiszakítani a falból egy pénzkiadó automatát, s bár elvinni nem tudták a berendezést, a rongálással félmillió forint kárt okoztak.
December 8. - Budapest XXIII. kerületében, a Hősök terén egy pénzintézet előteréből egy személyautóra kötött kötéllel kitéptek a helyéről egy bankautomatát, de a kötél elszakadt, így a tettesek zsákmány nélkül távoztak.
December 9. - Baján egy pénzintézet előterében felállított bankjegykiadó automatát kitépték a helyéből és elvitték, mielőtt a riasztott rendőrök a helyszínre értek.

Olvasóink írták

  • 3. ja 2009. december 29. 14:43
    „Ha ilyen lesz a megélhetés egyre több lesz az ilyen,az emberek éhesek,fáznak,elvesznek tőlük mindent.Sajnos.”
  • 2. Zejko 2009. december 29. 11:46
    „Kit erdekel nem a mi penzunk hanem a kocsog banke nehogy mar sajnaljuk.”
  • 1. papipa 2009. december 29. 10:38
    „Nem hiszem el, hogy nem szólt a riasztó a bankban és a rendőrségen! Vagy gondosan megvárták a zsaruk, amíg összecsomagoltak a delikvensek és elhúztak a zsákmánnyal? Ez már több mint irritáló!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcmilliós betörés Mátraderecskén

Betörtek egy mátraderecskei családi házba az éjszakai órákban. Tovább olvasom