Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Kitüntetés árvízi védekezésért

A dunai és a tiszai árvízi védekezésben a 12. légvédelmi rakétadandár 305 katonája vett részt. Mindannyian megkapták az „Árvízvédelemért szolgálati jel” kitüntetést, közülük Cseszregi János zászlós, a Mistral rakétaosztály vezénylő zászlósa ezenfelül oklevelet és jutalmat vehetett át a Parlamentben személyesen az államelnöktől és a miniszterelnöktől.

– Az elismerést a társaim nevében vehettem át, az nekik is szól, a Parlamentben a laktanyát képviseltem. Megtiszteltetés, hogy elismerték a munkánkat, de nem a kitüntetésért tettük. Szolnokon vagy Szelevényen éppúgy megkaptuk a kitüntetést azzal, ahogyan az emberek fogadtak bennünket. Érkezésünkkor a remény volt a szemükben, s amikor eljöttünk, a hála – mondta Cseszregi János.
A győri katonák, miután a dunai védekezésen megtették, amit tehettek, a szolnoki árvízhez vezényelték őket. A jelentkezés önkéntes volt. S bár tudta mindenki, hogy kemény munka vár rájuk a gátakon, másfélszeres volt a túljelentkezés.
A vízügyi szakemberek irányításával 12 órás váltásokban dolgoztak a Tisza és a Körösök gátjainak megerősítésén.
– Sokat dolgoztunk, de nem törődtünk vele. Ott a helyszínen külön jó érzés volt katonának lenni, segíteni másokon. Sokszor a pihenőben alig vártuk, hogy elfáradjon a másik csapat, s felválthassuk őket. Az elismerés a családunknak is szól, akik megértéssel fogadták, hogy távol voltunk, s a húsvéti ünnepeket sem töltöttük otthon – mondta végezetül Cseszregi János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az argentínok megnyerték utolsó meccsüket

VB-felkészülési mérkőzést játszott három dél-amerikai válogatott. Argentína biztosan verte… Tovább olvasom