Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Kiválasztották Magyarország legjobb ifjú angol szónokát

Döbrösi Laura Anna, a budapesti Alternatív Közgazdasági Szakközépiskola tanulója lett Magyarország legjobb angol nyelvű szónoka a BBC Entartainment és az English Speaking Union (ESU) által meghirdetett retorikaversenyen szombaton.
Az első helyezett ifjú szónok versenytársával, a második helyen végzett, a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban tanuló Gyuris Katinkával utazhat a retorikaverseny nemzetközi döntőjére Londonba.

A versenyen 16 és 20 év közötti diákok vehettek részt, a versenyzőket téma-megközelítés, kifejezés- és előadásmód alapján értékelte a zsűri. Előadásaik során megadott témák közül választhattak - beszélhettek például a hírességekről, a humoristákról, vagy a televízió hatásairól alkotott nézeteikről.

Szombat délelőtt a tizenhat középdöntősből nyolcan jutottak be az országos döntőbe, majd közülük került ki a két szónok, akik majd a világ minden tájáról érkezett versenytársaikkal mérkőzhetnek meg május 23. és 28. között a brit fővárosban.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és a Magyar Telekom által támogatott verseny elsődleges célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a beszélt angol nyelv iránt, és lehetőséget kínáljon számukra készségeik fejlesztésére.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elmondta, lenyűgözőnek tartja a fiatalok képességeit és magabiztosságát, amelyek segítségével lehengerlő beszédeket tartottak.

A miniszter nemcsak a megmérettetésen bizonyított diákok felkészítő tanárainak mondott köszönetet, hanem az összes magyarországi tanárnak és nevelőnek, akik kezdetektől az angol nyelv szeretetére és ismeretére nevelik a gyerekeket és a fiatalokat.

Olvasóink írták

 • 2. szatyi 2011. április 17. 07:59
  „A sok botcsinálta politikusunk meg magyarul sem tud szónokolni!”
 • 1. novaklaszlo56 2011. április 17. 02:01
  „Gratulálok!
  Mert ezek a "mai fiatalok" ilyenek is ám! :)
  Mennyi érték van ebben a cseppnyi országban!
  És mennyi megy veszendőbe a marhaságaink miatt!
  Hajrá Anna és Katinka!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális éjszakai mészárlás a telepen

Rövid időn belül kétszer csapott le a bekeházai szarvasmarha-telepen a véres fosztogató, bár a történtek ismeretében többen lehettek. Tovább olvasom