Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Kivédhető lett volna a 4-es metró épülő állomásának beomlása

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere szerint figyelmesebb, szakszerűbb előkészítéssel meg lehetett volna előzni a Tétényi úti balesetet.
A 4-es metró építése során, a Tétényi úti metróállomás építkezésének környékén kedden hajnalban a föld súlya alatt eltört egy víznyomócső és egy gázvezeték is, elvizesedett a föld, és hajnali fél négykor beomlott a fúrópajzs fogadására épített szellőzőakna.

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere közleményében azt írta: "figyelmesebb, szakszerűbb előkészítéssel meg lehetett volna előzni a bajt". A váratlan földomlással kapcsolatban kiemelte: a hagyományos, bányászati módszerrel épülő rövid szellőző alagút esetén sem törvényszerű az előfordult földomlás. A fúrópajzzsal készülő alagút építése során azonban el sem képzelhető hasonló probléma, ott olyan mértékben nyújt biztonságot a pajzs-rendszer, hogy még az esetleges vízbetöréseket is ki tudja védeni a munkagép - tette hozzá.

A polgármester azt kérte a 4-es metró építését végző összes cégtől, hogy az építkezés során különös tekintettel legyenek Újbuda és Budapest lakosságának biztonságára, a kerület és a főváros épületeinek védelmére, a közterületek lehető legkisebb terhelésére.

Újbudán hosszú ideje nélkülözni kell olyan fontos közterületeket, mint a Műegyetem rakpart, ahol a csúszást a Tétényi úti balesethez hasonlóan egy a közműtérképen nem szereplő műtárgy okozza. Ez a probléma felveti annak a szükségességét, hogy Budapest közműveiről, föld alatti járatairól egy egységes, és informatikai alapú adatbázis készüljön - írta a polgármester.

A XI. kerületi polgármester emlékeztetett rá: ma Újbuda viseli a 4-es metró építkezésének legtöbb kellemetlen következményét, igaz, az elkészült metrónak a legtöbb előnyét is az itt lakók fogják élvezni. Hangsúlyozta: Újbuda továbbra is elkötelezett a 4-es metró mellett és bármely olyan intézkedés, amely az építkezés, az ott dolgozók és a környéken lakók biztonságát növeli, Újbuda önkormányzatánál támogatásra talál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6218-cal kevesebb pedagógus kezdi a tanévet

Hétfőig 8856 pedagógust küldtek el az iskolákból és óvodákból a fenntartók, s az intézményi… Tovább olvasom