Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kivel és miről tárgyalt Papp József polgármester?

Mint arról beszámoltunk, a kapuvári demonstráción Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő kijelentette: nem a város és az érdekképviseletek, legföljebb Papp József csornai MSZP-s képviselő egyeztetett Szanyi Tiborral, az FVM államtitkárával. Papp József ezt megerősítette.
Papp József csornai polgármester, szocialista országgyűlési képviselő elmondta: a válságstáb hétfői ülése után hívta fel a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát, Szanyi Tibort, aki készséggel tájékoztatta a folyamatban levő tárgyalások menetéről. Eszerint az agrárminisztérium megkereste Leisztiger Tamást, az Arago rt. tulajdonosát a kapuvári üzembezárás ügyében. „A tárgyalások során annyit elért a minisztérium, hogy a befektetői csoport eladná a Ringa kapuvári gyárát egy szakmai befektetőnek" – mondta a képviselő. Az eladáskor, a minisztérium kérésére, mindenképpen figyelembe veszik a beszállítók érdekeit is a dolgozókén túl. Sőt, felmerült az esetleges hitelfelvétel lehetősége azért, hogy a gazdák is megfelelő tulajdonrészhez jussanak.

Papp József a tárgyalásokról további részleteket, üzleti érdekekre hivatkozva nem közölt, annyit azonban elmondott, hogy ezek szerdán is folytatódtak. Tudomása szerint az Arago nyilatkozatban tudatja, amint értékelhető eredményeket érnek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghatározó jelentőségű vállalkozások a megyében

Tovább olvasom