Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

˝Kiviszünk a dögkútra és eladunk˝

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett önbíráskodás és személyi szabadság megsértése miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a három embert, aki hitelkártyáról eltulajdonított pénzt akart visszaszerezni.
A Fővárosi Törvényszék hétfőn honlapján azt írta, hogy az ügyben a Budapesti VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz. A hatóság azzal gyanúsítja a három férfit, hogy a sértetteket egy postai küldeményben talált hitelkártyáról felvett pénz visszaszerzése érdekében azzal fenyegették meg: kiviszik őket a dögkútra, és eladják őket, ha nem fizetik vissza az összeget.

Az egyik sértettet bántalmazták is, gumibottal ütötték, késsel is fenyegették. Ő nyílt arcsérülést, fej-, törzs- és lábszárzúzódást szenvedett.

A gyanúsítottak 300 ezer forintot követeltek, de ennyi pénzt a sértettek nem tudtak adni, ezért gépkocsival vidéki rokonokhoz vitték őket, és közben tovább folytatták a fenyegetésüket és bántalmazásukat. A pénzt végül nem kapták meg.

Az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, a védők pedig az ügyészi indítvány elutasítását és a gyanúsítottak házi őrizetének elrendelését kérték.

A bíróság mindhárom gyanúsított esetében megalapozottnak találta az alapos gyanút és az ügyészi indítványt is. A végzés nem jogerős, mert a védők és a gyanúsítottak fellebbeztek - olvasható a törvényszék közleményében.

Az egyik gyanúsított többszörös visszaeső, korábbi jogerős szabadságvesztését nem kezdte meg, és más büntetőeljárás is folyik ellene.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymással szemben haladt két vonat - 300 méterre egymástól álltak meg

A két vonat azonos vágányon, szemben haladt egymással hétfő délelőtt a Budapest-Vác-Szob… Tovább olvasom