Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kivizsgálták a hejcei repülőgép-balesetet

Nem műszaki hiba okozta a Magyarországon lezuhant és 42 emberéletet követelő szlovák katonai szállító repülőgép balesetét – derül ki a gép roncsainak most befejeződött vizsgálatából.
Milan Vanga, a szlovák fegyveres erők szóvivője kedden hivatalosan is közölte a sajtóval a már régebben valószínűsített okokat, miszerint a szerencsétlenség emberi mulasztás miatt következhetett be, mert mint a szóvivő fogalmazott, „a roncsok vizsgálata során semmi sem utalt arra, hogy a szerencsétlenséget műszaki hiba okozta volna”. Hozzátette: a biokémiai és a baleset körülményeiben sohasem mellőzhető lélektani körülmények elemzése még folyik, amelyről a szakértők május végéig készítik el a zárójelentéseket. A három vizsgálati nyomvonal alapján készülő összegző jelentés ismeretében készül majd a minden körülményt egybevető zárójelentés – jelezte a szóvivő.
A koszovói békemisszióból hazatérő 43 személyt szállító AN–24-es szlovák katonai gép január 19-én este, a kassai célállomástól alig harminc kilométernyire ütközött neki a Hejce község határában álló Borsó-hegynek. A szerencsétlenséget egyetlen ember, a 27 éves közlegény, Martin Farkas élte túl, aki csodával határos módon csak enyhébb sérüléseket szenvedett, azóta ismét munkába állt. A hejcei Borsó-hegyen rövidesen emlékművet állítanak az áldozatoknak. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt áram Ikrényben

Tegnap este olvasóink jelezték szerkesztőségünknek, hogy órákon keresztül nem volt áram Ikrényben és… Tovább olvasom