Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Kivonult az MSZP és a KDNP az alkotmányügyi bizottság üléséről

Az MSZP, majd a KDNP képviselői is kivonultak a parlament alkotmányügyi bizottságának hétfői üléséről, a fideszes Lázár János és Balsai István pénteken beterjesztett két törvényjavaslatának tárgyalása közben.
Az előterjesztői, majd az MSZP-s és jobbikos hozzászólalások után a fideszes Szakács Imre kért szót, és álláspontja kifejtése után javasolta: ha minden frakció hozzászólt a kérdéshez, zárják le a vitát, mivel számos napirendi pont van még hátra. A levezető elnök, Cser-Palkovics András (Fidesz) jelezte, erről a javaslatról vita nélkül kell dönteni. A vita lezárásával a testület fideszes tagjai egyetértettek. Ekkor az MSZP kivonult az ülésről.

Cser-Palkovics András ezután emlékeztetett, a házszabály alapján minden frakció egy képviselőjének joga van a vita lezárását követően hozzászólni a témához. Ezt követően a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás, majd a KDNP-s Salamon László kért szót. A kereszténydemokrata politikus azt mondta: egyetlen frakciónak, a KDNP-nek nem adatott meg a lehetőség a vitában való hozzászólásra. "Ha nem kíváncsi a bizottság a mondanivalónkra, akkor megtartjuk a véleményünket magunknak" - mondta. Ezután Rubovszky Györggyel (KDNP) együtt elhagyták a termet.

A Lázár-Balsai-javaslatok szerint már idén 15 tagúra bővülhet az Alkotmánybíróság, illetve megszüntethetővé válhat az öregségi nyugdíjkorhatár előtt folyósított nyugellátás.

Olvasóink írták

 • 11. babar 2011. május 16. 21:41
  „Kezdődik!”
 • 10. gardiola 2011. május 16. 20:35
  „......

  Tanmese elgondolkodtató!!!

  Egy motoros jegyzete:

  "Túrázásaink során a székelyderzsi Erődtemplom falánál induláshoz készülődtünk, amikor megállt mellettünk egy fekete ruhás, fejkendős, hajlott hátú néni. Egészséget kívánt, majd megkérdezte honnan jöttünk. Amikor válaszoltunk, ezt kérdezte:
  -És Magyar ...tovább >>ország tényleg olyan szép, amilyennek mondják?
  Nem várta meg a választ, hanem hiba nélkül elmondott egy hosszas Petőfi idézetet..
  Azután elmondta, hogy 88 éves az idén. És hogy fogadjunk el tőle valamit. A szatyrában volt pár tojás és négy, azaz négy szelet kalács. Ebből kettőt nekünk adott, hogy osszuk el. Egészséget kívánt, és elcsoszogott.
  Egy büdös kukkot nem tudtunk szólni. Én pedig leültem a székelyderzsi Erődtemplom falához, és olyat tettem, ami rohadtul nem illik bele egy 40 körüli, erősen borostás túramotoros imidzsébe.
  És arra gondoltam, hogy az itthoni, magukat bal és jobboldali politikusnak nevező, gátlástalan gazemberek, akik fröcsögő nyállal próbálják fekete-fehérre mosni az agyunkat, akik megosztanak, nem összekötnek, akik személyes érdekharcukkal több kárt okoznak ennek az országnak, mint eddig bárki. Csak egyetlen egyszer jönnének el ide, és hallgatnák meg, ahogy egy 88 éves, görbe hátú öregasszony ŐSZINTÉN Petőfit szaval a boltból hazafelé, és négy szelet kalácsból kettőt odaad vadidegen embereknek. Talán elszégyellnék magukat, pont úgy, ahogy akkor, ott, én. Talán elgondolkoznának azon, hogy vajon ki és miért tette őket oda, ahol vannak, és hogy mi dolguk a világban." Küldd tovább hadd járja be a világot és olvassa minden igaz magyar lelkű ember!”
 • 9. strangerrr 2011. május 16. 17:47
  „"A Fidesz szinte minden komplex kérdés kapcsán azt bizonyítja, hogy vagy nem akarnak, vagy nem tudnak ők semmit alaposan elemezni majd hosszú távon gondolkodva megoldani. Jönnek helyette a hasonló "forradalmi" megoldások, melyek pároldalas törvényekben, azonnal, brutálisan és olykor visszamenőlegesen "oldják meg" az ország legösszetettebb problémáit. Alkotmányos alapjogok és a jogállamiság itt nem számítanak, csakúgy mint a járulékos veszteség, az igazságtalanul megbüntetett ártatlanok sorsa. Hiszen ahogyan régen is mondták: ahol vágják a fát, ott hullik a forgács. Az a gond, hogy ezzel a Fidesz az elmúlt 70 év egy másik jól ismert és rendkívül káros politikai tradíciójához csatlakozik. Egy ilyen megoldás ugyanis eddig sosem volt sikeres, és mi nem látjuk, miért lenne éppen most az.

  Ráadásul rettentő kontraproduktív is. Még inkább aláássa ugyanis a szabályokba vetett hitet, és ezzel a hosszú távú befektetések (úgy mint tanulás, megtakarítás, szabálykövető adófizetés, stb.) alól húzza ki a talajt. Az ilyen igazságtalan módszerek még a legfontosabb célokat is könnyen hiteltelenítik, és többet ártanak, mint használnak az egyébként fontos ügynek.+”
 • 8. strangerrr 2011. május 16. 17:46
  „"Ez ugyanaz a módszer, amit a különadóknál, az Alkotmánybíróság korlátozásánál és megannyi más esetben már láthattunk. Úgy látszik, a Fidesz tényleg csak úgy tud a fontos problémákhoz hozzáállni, ahogy régen a szovjet katonák halat fogtak. A katonák nem akartak bíbelődni a horgászattal, nem volt rá se idejük, se kedvük. Bedobtak hát a tóba egy kézigránátot szépen igényesen, és büszkék voltak a sikerre. Persze több halat is megöltek, mint kellett volna, az élővilág más része évekre is kipusztult arrafelé, és sajnos a fogott hal is kissé szilánkos lett, de "nyicsevó": csak kifogták a halat!"”
 • 7. queenmargareth 2011. május 16. 17:34
  „már cseszegetnek deszkás?
  Ez azt jelenti mégis figyelnek, ami azt jelenti még nagyobb ellenállást váltanak ki belőlünk.Belőlem biztos, kaptam én is "fura" jótanácsokat...Kitartás”
 • 6. szatyi 2011. május 16. 15:13
  „Mi az , hogy "feszegetik"?”
 • 5. deszkás 2011. május 16. 14:43
  „Vajh miért feszegetik az IP cimemet? Akkor se fogok mást mondani,irni.”
 • 4. LukSzusz 2011. május 16. 14:17
  „Nagyon helyes,semmi keresni valójuk nics ott az ilyen tolvaj,korrupt,hazellenes bandának.”
 • 3. deszkás 2011. május 16. 14:05
  „Aki elküldött(!) az találta ki gyerünk dolgozni.Balsay úr de van egy rossz hirem: nem esküszök fel az új alkotmányra. Mert életemben ez lenne a harmadik és mindegyikkel rosszul jártam.Ezek szerint ön is döntött rosszul csak önt nem nyomják le a viz alá.”
 • 2. zsuzsmo 2011. május 16. 13:32
  „Mit? A többségünk addiogra már régen alulról fogja szagolni az ibolyát...mondjuk nekem eleve kétségeim vannak a nyugdíjam és ennek összegének lehetőségéről. Az államtól 1 valamit kaponk lópikulát az alfelünkbe.”
 • 1. queenmargareth 2011. május 16. 12:53
  „jogosan vonultak ki. Emberek 65 év ről van szó! Mit fogsz majd eltűrni, kibírni 45, 47 év kemény munka után?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel raboltak ki egy postát

Fegyverrel rabolta ki a szabadegyházai postát két férfi hétfő reggel; személyi sérülés nem történt,… Tovább olvasom