Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Klímaalku dinoszaurusszal

A Reflex Környezetvédő Egyesület idén is csatlakozott a „Föld Barátai Európa Klímaalku” kampányhoz. Az éghajlatváltozással kapcsolatos látványos nemzetközi akció győri programja holnap délelőtt 10 órától a megyeháza előtti téren lesz.
„ Változtatnunk kell, hogy az éghajlat ne változzon!” – vallják a reflexesek. Lajtmann Csaba, a környezetvédő egyesület klímakampányának programfelelőse a Kisalföldnek elmondta, hogy nem kell hozzá más, csak megfelelően szigetelt ház, energiatakarékos izzó a hagyományos helyett, vagy az, hogy a városban négy kerékről két kerékre váltsanak az emberek.
– A kampánykörút győri programját szerdán délelőtt tíztől délután öt óráig a megyeháza előtti téren rendezik. Az érdeklődők elküldhetik a világ vezetőinek saját fényképes, változást sürgető üzeneteiket – nyilatkozta Lajtmann Csaba, majd hozzátette, hogy mindegyik klímaalku-üzenet egy buborékot formáz. Ezekben mindenki leírhatja, hogy ő maga milyen életmódbeli változtatást vállal az éghajlat védelmében, cserében milyen jogszabályi és politikai változtatásokat vár a kormánytól az éghajlatváltozás ellen. Az üzenetekből fotógaléria és lobbialbum készül.
A Reflex Környezetvédő Egyesület programfelelőse elmondta: az üzenetküldés mellett a győri akciónapon ismét felállítják az éghajlatváltozást okozó iparágakat jelképező, 9 méter magas dinoszauruszt, illetve a témához kapcsolódó látványos kiállítással hívják fel az érdeklődők figyelmét a klímaváltozás problémájára, és bemutatják a lehetséges megoldásokat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tevez bemutatkozott

labdarúgás

Az argentin Carlos Tevez bemutatkozott a West Ham Unitedben, amely … Tovább olvasom