Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Klórgázszivárgás volt a komlói sportközpontban

Összesen tizenhét gyermek került megfigyelésre a pécsi gyermekgyógyászati klinikára a komlói sportközpontban csütörtökön történt klórgázszivárgással összefüggésben. A veszély már elmúlt, a sportlétesítmény pénteken újra kinyit.
A baranyai város önkormányzatának az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a gáz belégzése miatt a mentők egy felnőttet és tizenhat gyermeket láttak el a helyszínen, utóbbiak közül tizenegyet szállítottak a klinikára. Hatan azután kerülhettek az egészségügyi intézménybe, hogy a helyszínről távoztak. "A gyerekeknek kivétel nélkül rendkívül gyenge mérgezésük van, lényegében tünetmentesek. Őket minimum huszonnégy órán át megfigyelés alatt tartják" - írták.

Mayerhoff Attila, a sportközpontot üzemeltető Komlói Fűtőerőmű Zrt. vezérigazgatója délelőtt - az akkor rendelkezésére álló információk alapján - még öt kórházba kerülő gyermekről, Vass László, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese pedig egy felnőtt és két gyermek rosszullétéről beszélt az MTI-nek.

Az önkormányzat a közleményében a vezérigazgatót idézve arról tájékoztatott, hogy "a történtek kezelői hibára vezethetők vissza". A fertőtlenítés során sósav helyett hipó került az egyik tartályba, az anyagok keveredése folytán képződő klórgáz elárasztotta az uszoda helyiségeit.

A társaság munkatársa a tévesztést jelentette feletteseinek és megkezdte a keverék vízzel való hígítását. Közben értesítették a tűzoltókat, és kiürítették az épületet. Mire a tűzoltók megérkeztek, a diákok és az épületben dolgozók az udvaron voltak.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy az épületben szellőztettek, kár nem keletkezett. A szakemberek elvégezték a szükséges méréseket, a veszély végérvényesen elmúlt. Bár a csütörtöki programokat elővigyázatossági okokból lemondták, "pénteken minden a megszokott rendben zajlik a komlói uszodában" - írták.

A baleset tényleges okainak felderítésére vizsgálat indult - olvasható az önkormányzat közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légvédelmi repeszgránátot találtak Pilisborosjenőn

A katonai tűzszerészek még a nap folyamán a helyszínen megsemmisítik 88 milliméteres robbanótestet. Tovább olvasom