Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kockázatos lehet a nők korai nyugdíja

A nők negyvenévnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása hosszabb távon számos kockázatot rejt magában - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
A lapnak nyilatkozó elemző szerint a jellemzően hosszabb ideig élő nők kedvezményes nyugdíjba vonulását a többi járulékfizető, köztük a rendszerint rövidebb ideig élő férfiak finanszírozzák, a diszkrimináció hosszabb távon komoly politikai és gazdasági nyomást jelenthet a kormány számára.

További súlyos kockázatot jelent a feketemunka terjedése: az érintett, viszonylag fiatal nők közül ugyanis vélhetően sokan maradnának meg a munkaerőpiacon - írja a lap.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Mindentebbe 2010. november 21. 13:13
  „Kiírom magamból! El vagyok keseredve! Magyarországon nincs ellenZék ! Itt ellenSég van. Úgy érzem, hogy az ellenzéknek nevezett ellenség, azért drukkol, hogy ne sikerüljön a kormánynak teljesítenie az ígéretét. Azt mondják a kommunisták, hogy a férfiak is hagy mehessenek nyugdíjba. Elfelejtették, hogy a nőknek is megemelték a korhatárt 8 évvel? 8 évvel, csak azért mert "ratkó" kor szülöttje! Undorító lett a baloldal! Már azt is szégyellem, hogy valamikor rájuk szavaztam! Hajrá Fidesz!
  Természetesen a munkaviszony= a munkában eltöltött napokat jelenti, és nem a suliban töltött bulizást! Nem is értem, hogy lehetett munkaviszonynak nevezni a tanulmányi viszonyokat. Nem dolgozóbérletet vettek, hanem tanulóbérletet! Különben is már senki nem akar dolgozni! Az én diplomám 4 évet jelent, mert én munka mellett diplomáztam, nem a szüleim nyakán éldegéltem!”
 • 33. tüsök 2010. november 19. 17:41
  „Azért valahol meg kell húzni a határt. Vannak fiatal energiával teli fiatal hölgyek a többség, akik saját erejükből tudásuk képzettségük által szeretnének saját keresetükből megélni.Tönkre fog menni a fiatalok normális életben való hite.”
 • 32. nikyke 2010. november 19. 17:23
  „Valamit én nem értek: mondjuk, hogy valaki munkába áll 25 éves korában. Ha 40 évet ledolgozik, akkor már 65 éves lesz. És ez a valaki szerintetek még fiatal? 65 éves kora után már mit akar dolgozni? Menjen haza és élje az életét tovább. A helyét pedig adja át a következő generációnak.”
 • 31. szilléri 2010. november 19. 09:59
  „Húsz év ,,vívmánya" a fiatalok felsőfokú képzése, hogy ne szaporítsák a munkanélküliek népes táborát. Túlképzés van jogászból, szociológusból, politológusból és még hosszasan lehet sorolni a potenciális diplomás munkanélküliek számát.

  Kisebbik rossz az 58 éves hölgyek nyugdíjba küldése, mint az életerős fiatal ,,herék" futószalagon való képzése.”
 • 30. info 2010. november 18. 22:23
  „50 éves rokkant nyugdíjas rendőr--102000.- Ft szolgálati idő csak a minimum. Ugye milyen aranyos!”
 • 29. JungHeinrich 2010. november 18. 21:36
  „...ez nem arról szól,hogy megérdemelt-e valaki vagy sem,hanem arról vazze hogy a nincsbű nem nem lehet finanszírozni.Azt az idiótaságot hogy az ellopott pénzeket valaki adja vissza és elszámoltatás legyen el lehet felejteni,mert Orbánostul Gyurcsányostul az elmult 20 év poltikai elitjét sittre lehetne vágni.Ha esetleg a valóságban felülvizsgálnák a többszázezer valótlan rokkantnyugdíjat lenne rá pénz lehet,de ezt a szájbavert rendszert még Viktor sem meri megbolygatni,mert mehetne nyugdíjba és a koronázásnak is lőttek.Ehelyett ha kicsit erőteljesebben is változtatnak,de marad ugyanaz a rendszer.Apámmal rendszeresen közli a szakorvosi bizottság hány % hány HUF két rákos daganat és két protézis után verné meg őket az Isten!”
 • 28. TomborBözse 2010. november 18. 21:30
  „Ja! És attól sem kell félni, hogy a Ratkó-gyerekek sokáig élnek. Jobban "hullanak", mint más korosztály.
  A nyugdíjkiadások nagy részét más szegmensekben kell keresgélni. pl.

  Rokkantnyugdíjasok, akik leperkázták azt a kis 100-150 e Ft-ot a "nagyrabecsült" Bizottságnak(tagjának), annak a rendőrnek, vámosnak, aki 40 évesen ment nyugdíjba, de nem sorolom, mert mindenki tisztában van ezekkel a dolgokkal. Esetleg meg lehet említeni a kiemelt nyugdíjakat, amik esetleges a politikai pályafutások "megérdemelt" jutalmai. Nem hagyja magát senki befolyásolni és megint a "kicsiket" bántani.
  A néphülyítés megy csak szokás szerint.”
 • 27. TomborBözse 2010. november 18. 21:11
  „Ez a cikk egy provokáció, nem is normális aki szembe akarja állítani a generációkat, és a nemeket!!???
  Bár ha egy 58 (átlagosan ennyi éves lehet egy 40 évet ledolgozó nő) fiatalnak mondható, ám legyen! :-)
  Ők lesznek a feketemunkások?? Eldobom az agyam!! :-))”
 • 26. szegedix 2010. november 18. 20:48
  „Ha szülés, vagy gyermek nevelés vállalás miatt adják a női kedvezményt, az érthető. Hisze ők a férfiak közre működésével hozzájárultak a társadalom eltartó képességéhez.”
 • 25. coli 2010. november 18. 20:19
  „Igen is megérdemlik a nők hogy eljöjjenek nyugdíba!!0 év az 40 év!végig dolgozták! ennyi!”
 • 24. Naca 2010. november 18. 20:16
  „Diszkrimináció? Egy nőről hány bőrt húznak le az évek során? Dolgozik, gyereket nevel, eltűri a férje raplijait (tisztelet a kivételnek), gondoskodik az idős szülőről. Akkor miért sajnálják tőlük a nyugdíjat? Esetleg be tud az unoka nevelésbe segíteni és a fiatalok nyugodtak dolgozhatnak? Az elmúlt 40 évet megélő nők csak viszonylag fiatalok, de szerintem alaposan belefáradtak a mindennapokba és nem gondolnám, hogy tömegesen feketéznének.”
 • 23. DobóI 2010. november 18. 19:43
  „Egy kis olvanivaló:

  http://www.vg.hu/penzugy/megtakaritas/ombudsman-nem-kapunk-nyugdijat-eletunk-vegeig-a-penztaraktol-333641”
 • 22. nemecsekerno_007 2010. november 18. 17:35
  „Látom mindenki ugrik a gumicsontokra amiket hajigálnak :)

  gratulálok. 20-25 év múlva meg mindenki azér´ fog hőbörögni, hogy dehát 300 euró nyugdíjból nem lehet megélni.

  szánalmasan id***a népség vagyunk, mindig el tudják hitetni velünk, hogy ami most jár azt nem nekünk kell megfizetni 20 év múlva :) Pedig most is ugyanez történik majd,, mégis mit gondoltatok?”
 • 21. vasi29 2010. november 18. 17:22
  „Vöröske:

  "Ne a nőktől sajnálják 40 év után a nyugdíjat."

  Igen, ennyi a lényeg! Nem őket kéne cseszegetni!”
 • 20. dev66 2010. november 18. 16:29
  „Szerintem is kockázatos! Ezeket a fránya nőket csak legalább 70 év szolgálati idő után engedném nyugdíjba!!!!! Hát igen, sokan írtak a rengeteg ál-rokkantról, de például azok hányan vannak, mint pl. az én anyám, aki 38 évet ledolgozott, gyes-en nem volt, de sajnos, mire már élvezhette volna a nyugdíjat , rákban meghalt. Fél évvel nyugdíj előtt... Neki egy fillér nyugdíjat nem fizetett ez az áldott jó magyar állam.
  Igenis igazságot kellene már tenni: a börtönőr, rendőr, vámos 20 év szolgálati idő után, akár 40 évesen nyugdíjba megy, gyanítom, nem 60 ezer Ft nyugdíjjal. Pl. a három műszakban dolgozó ápolónő miért nem? Komolyan azt gondolja valaki, hogy majd 70 éves koráig fogja bírni a munkát?”
 • 19. Carlo 2010. november 18. 14:03
  „az a baj, ha valaki megvette a rokkantságit, és milyen sokan.
  idegi alapon, de ezek általában jó nyugdíjat kapnak, aki meg belerokkant, az mehet a pics@ba
  a Nők meg 40 év után menjenek nyugdíjba, a férfiak meg dögöljenek meg , ugye? el is pusztulunk mert utánunk nem fog az állam sokáig nyugdíjat fizetni, ez tény , nem csak statisztika...”
 • 18. frakk 2010. november 18. 14:02
  „25=15 év :))”
 • 17. frakk 2010. november 18. 13:59
  „Nejem , fiatalkori súlyos asztmával , és ehhez szerzett mostani szív, és egyéb más jellegű betegségekkel tisztességesen dolgozik. Már vagy 25 éve átment a magánnyugdíj rendszerbe és plusz díjat is fizetett még bele, hogy jó legyen a nyugdíja. Ez most valószínŰleg elveszik.
  Ellenben a kozmetikus maszek révén, idegi alapon ( feküdj be egy hétre legyen róla papírod) lenyugdíjaztatta magát. Így az egyéb költségei vállalkozóként már elfogadhatóak.
  Konklúzió: Kb mindketten azonos nyugdíjjal mennek el. Sőt valószínűleg a vállalkozó kozemtikusnak több is lesz a nyugdíja , mert az övét évente emelik. Hiszen szegény elesett sorsú nyugdíjasokét mérlegelés nélkül 5-10 %kal dobálják meg évente.”
 • 16. rókus1 2010. november 18. 13:50
  „Bordélyházak legalizálása,megadóztatása,uzsora kamatra kihelyezett pénzek tulajdonosainak és a csalással megszerzett ingatlanok tulajdonosainak teljes vagyonelkobzása ,"csicskáztatók"magas pénzösszegű megbüntetése,és utánna a többi rokkant nyugdíjak felülvizsgálata,szociális és egyéb juttatások szigorítása és a többi,és a többi.....ja ,hogy ez egyesek szerint rasszizmus!-és ezért nem járható....hát akkor maradnak a bérből és fizetésből élők továbbra is.hajrá magyarok, hajrá magyarország!”
 • 15. allegro 2010. november 18. 13:46
  „Kockázatot az országban az értelmes munka hiánya jelenti.

  Azon kívül ne azok döntsék már el, akik nem 17 - mint a régebbi generáció nagy része - hanem 27 évesen - kezdték el keresgélni első munkahelyüket!!
  Nem is kell sokáig visszamenni, a 15-20 éve középiskolát végzetteknek nagy része csak munka és költségtérítés, tandíj fizetés mellett volt járható út még a diplomaszerzés is (sokaknak még az érettségi is), jóval jobb képességekkel, jegyekkel is! Már ez sem volt igazságos!!!! Mi az, hogy még kockázatos is???!! Nekünk igen, hogy a sok tandíjfizetés után eleve később tudunk egyéb céljainkra gyűjteni, családot alapítani stb!!!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány szerint Orbán börtönbe akarja vetni

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor börtönbe akarja vetni, de a volt miniszterelnök a "Fidesz… Tovább olvasom