Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kocsis Tamás címvédésre készül

Majd csak augusztusban lesz tizennégy éves a soproni Kocsis Tamás, de már az ifjúsági bowlingválogatott tagja. A fiatal tehetség a tavaly megszerzett serdülő bajnoki cím megvédésére készül.
A történet négy évvel ezelőtt kezdődött. Ifjabb Kocsis Tamás elkísérte szüleit a bowlingterembe. Ha már ott volt, dobott néhányat. Skobrics Zoltán edző meglátta az akkor tízéves ifjúban a tehetséget, és megjegyezte: bajnokot csinál belőle. Ez utóbbi össze is jött, hiszen Tamás megnyerte a serdülő országos bajnokságot. A mostani hétvégén pedig arra készül, hogy megvédje azt. Ez az utolsó lehetősége, ugyanis a következő évtől már eggyel magasabb korosztályban szerepel.
Talán még ennél is nagyobb öröm érte, amikor bekerült a hazai hatfős ifjúsági válogatottba. A tizennyolc éves korosztályban versenyez. Pedig majd csak augusztusban lesz tizennégy.
– Hetente három-négy alkalommal vannak az edzések – mondja Kocsis Tamás. – A bowling mellett járok még zeneiskolába és táncolni is. Hát, a nap végére fáradt vagyok, de szívesen csinálom mindezt. Legutóbb Dániában jártunk, ifjúsági Európa-bajnokságon, ahol élveztem a versenyt. Bár én voltam a legfiatalabb a 134 fős mezőnyben, úgy érzem, nagyon jól játszottam. Sikerült 170 fás átlagot megdobnom. A legmagasabb sorozatom 220 fa volt. Ezt nehéz lesz túlszárnyalni, hiszen a felnőtt versenyzők is e körül járnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglátogatja Pozsony emlékhelyeit?

Tovább olvasom