Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kocsmából játszóházat építettek Tarnabodon

Kocsmából játszóházat alakított ki a Heves megyei Tarnabodon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) - közölte Tarnabodon az MMSZ alelnöke pénteken.
A játszóház létrehozását az Európai Unió hétmillió forintos támogatása tette lehetővé - mondta sajtóbeszélgetésen Vecsei Miklós.

Az átalakítás annál is inkább fontos volt, mert korábban, mint egyetlen közösségi találkozóhelyen, a községben élő gyerekek is a kocsmában töltötték a szabadidejüket - tette hozzá.

Mint elmondta: az MMSZ 2004 óta van jelen a településen, amikor elindították a 900 lakosú településen a "Befogadó falu" elnevezésű programot, amelynek keretében hajléktalan családoknak biztosítottak otthont; azóta 15 család telepedett le a községben.

Jelenleg a helyi általános iskolában 130 gyerek tanul. Ők, illetve a községben élő fiatal felnőttek veszik igénybe a játszóház szolgáltatásait.

A helyiségben számítógépeket helyeztek el, pingpongasztal és egyéb játékok várják a gyerekeket. Ugyanakkor étkeznek az általános iskolások, illetve foglalkozásokat is tartanak a gyerekek számára.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a helyi ÁFÉSZ-tól bérli a korábban kocsmaként üzemelő épületet - fűzte hozzá.

A településen egyébként csütörtökön adták át a helyi felső tagozatos általános iskolások felzárkóztatását, illetve tehetséggondozását szolgáló, úgynevezett tanoda épületét.

Utóbbi kialakítására és kétéves működtetésére 22 millió forintot nyert a közösségfejlesztéssel foglalkozó, az MMSZ partnereként működő Tutor Alapítvány az Európai Uniótól.

Az elméleti foglalkozáson túl mezőgazdasági és állattenyésztési ismereteket is oktatnak a tanodához tartozó kertben, ahol tankertet alakítanak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószert foglaltak le a rendőrök Salgótarjánban

Száz gramm kábítószert foglaltak le a rendőrök három salgótarjáni férfinál, a rendőrségeljárást… Tovább olvasom