Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Kohéziós pénzek: március 13-án kerülhetünk napirendre

Az EB elfogadta a Magyarország ellen túlzott deficit miatt folyó eljárás következő lépésének ajánlástervezetét.
Elfogadta az Európai Bizottság a Magyarország ellen túlzott deficit miatt folyó eljárás következő lépésének ajánlástervezetét, amelyet az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei elé terjeszt elfogadásra.

A végrehajtó testület kedden közleményben bejelentette, a téma várhatóan a miniszteri tanács március 13-án tartandó találkozóján kerül napirendre.

Az ajánlástervezet szerint Magyarországot további költségvetési erőfeszítésekre kérik annak érdekében, hogy idén sikerüljön elérni a kormány saját hiánycélját, a bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított 2,5 százalékos célt, jövőre pedig a deficit maradjon az uniós küszöbként meghatározott 3 százalék alatt "az egyszeri intézkedések kivezetése ellenére is".

Az Európai Bizottság a múlt hónapban jelentette be, hogy a minisztereknek azt is javasolja: jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró folyósítási lehetőségét a Magyarországnak szánt kohéziós keretből, mert az ország nem teljesítette kellő hatékonysággal a deficitcsökkentést célzó uniós ajánlásokat.

A bizottság azt szeretné, ha a pénzügyminiszteri ülésen az ajánlások részeként ezt a javaslatot is elfogadnák.

A tervezet szerint Magyarországnak a miniszteri jóváhagyástól számítva fél éve lesz arra, hogy "hatékony akciót" hajtson végre, azaz szeptember közepéig kell az újabb intézkedéseket elfogadnia.

Olvasóink írták

  • 2. KamuNeni 2012. március 06. 22:18
    „Latom meg senkinek semmi fogalma mit is jelent a kohezio es az orszag 95 szazalekanak sincs semmi fogalma rola. Itt talaltam egy helyet ahol probaljak elmagyarazni. http://www.kockacukor.eoldal.hu/cikkek/magyar-nyelv/33_-mi-a-szoveg_-kohezio-es-koherencia-a-szovegben.html

    Az igazsag az hogy olyan hogy "kohezios penz" nincs. Nem is lehet mert a kohezio szo csak parasztvakitasra volt hasznalva. A sok ertelmetlen atvette, mert azt gndolta hogy valami okosat csinal ha ismetli. Ismeritek mikor valaki nem mer kerdezni mert hulyenek nezik es inkabb ismetli amit masoktol hall es lat mahelyett hogy sajat magat adna. Ez a szo hogy "kohezios penz" is valami ilyesmi. Az urge nem tudta magat kifejezni es valahogy elterjedt a hasznalata a sok tudatlan kozott. A szo mint kohezio persze egy ertelmes szo, de mint "kohezios penz" ugy ertelmetlen kifejezes.”
  • 1. racionalitás? 2012. március 06. 18:08
    „na lesz miért 15-én kuruczosan...nézve de nem látva...npi 3000-ért felvonulni...pfujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schiffer nyilvános vitára hívja Lázár Jánost

Az LMP-s politikus az állambiztonsági akták nyilvánossága ügyében hívja vitára a Fidesz… Tovább olvasom