Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 11°C Még több cikk.

Kóka: a kormány kötelessége véget vetni a dermedtségnek

Az SZDSZ elnöke hétfőn közteherviselési reformot javasolt az Országgyűlésben. Szerinte az adófajták számát a felére kellene csökkenteni és szigorítani szükséges az adózási fegyelmet.
Kóka János ehhez ötpárti konszenzust tart elengedhetetlennek. A kormányoldal válasz nélkül hagyta a még koalíciós partner ajánlatát. Kóka szerint egy ilyen reformmal mindenki nyer. A szocialisták azért, mert erősödhetnek, és ha - mint Kóka mondta - győzni akarnak 2010-ben, akkor büszkék lehetnek magukra a reform miatt. A Fideszt azért érinti szerinte pozitívan egy ilyen változás, mert ha bíznak a 2010-es győzelmükben, legalább egy erősebb, jobb helyzetben lévő országot vehetnek át.

Az SZDSZ elnöke utalt arra, hogy az MDF egyébként is az egykulcsos adó bevezetését indítványozza. Kóka János az ország mai helyzetét a húsz évvel ezelőtti Írország állapotaihoz hasonlította, ahol, mint hozzátette, egy társadalmi szerződés megkötésével sikerült kilábalni a válságból. Kóka egyébként úgy fogalmazott, hogy Magyarország kátyúba került és a Gyurcsány-féle reformstop nem segít ezen a helyzeten. Szerinte a kormány kötelessége, hogy véget vessen a dermedtségnek.

Olvasóink írták

 • 9. A rend őre 2008. április 07. 22:29
  „Lefagyott a kormányzat? Resetelni kell az egész maszopos-szadeszes bandát! Bíróság elé kell állítani őket az Alkotmányban foglalt kötelességeik megszegéséért.”
 • 8. pan.cser 2008. április 07. 22:08
  „A puma ordítása messzire hallatszik, mint a kisegér cincogása. A pumáról kiderült, hogy sánta, meg nem is puma, hanem egy ordító egér. A semmibe hullnak nemsokára!”
 • 7. maci52 2008. április 07. 20:54
  „Kóka szaki,nem a zsinagógában vagy.”
 • 6. Didi 2008. április 07. 20:38
  „Szart otthon kell keverni Koka ur! Most még 2 évig segiteni kormányozni, belebeszélés nélkül! Utánna pedig lehet pókot harapni a sarokbol!”
 • 5. Meleg 2008. április 07. 20:17
  „Hány párti konszenzust? Öt pártit? Törvényesen csak négy létezik! Éppen Kóka beszél öt pártról? A sok törvénytelenséget megcsináltátok, hangosan mondom, hogy érthető legyen...megcsináltátok! Most akor mit akartok?
  Melegedjetek máshol!”
 • 4. Kért Elek 2008. április 07. 17:32
  „Ö. ö. ö. míg az Mszp seggét nyalták miért nem jutott az eszükbe???

  Ö.ö.ö. Most már késő Kókadt elvtárs ez a vonat régen elment, kár futni utána. A hervadt virágot is kidobják.

  Ö. ö. ö. az Szdsz-en csak az segíthet, / ha segíthet /hogyha kinyalja a választópolgárok se...t. Már aki megengedi nekik.”
 • 3. higi 2008. április 07. 16:10
  „Csabazs,igen!
  Az egykulcsos adórendszer ígazságtalan,a minimálbéreseknek ezzel csökken a fizujuk.Persze az más ha meg emelik hozzá.”
 • 2. csabazs 2008. április 07. 15:25
  „A reformstoppot nem Gyurcsány idézte elő! Az eü. és a tandíj reformokat jobban át kellett volna gondolni és normálisan kommunikálni a társadalom felé, nem hagyni támadási felületet a Fidesznek!

  Az meg egyenesen undorító ahogy most a Kóka beszél!”
 • 1. Balogh Gábor 2008. április 07. 14:23
  „Kitörte a lábát a pannonpuma a kátyuban. Stimm!
  bégé”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz, kocsi és teherautó karambolozott Újfehértónál

Nyolc diák sérült meg könnyebben, mikor hétfőn reggel Újfehértón egy induló távolsági busznak lökött… Tovább olvasom