Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kóka János pert vesztett

A Fővárosi Bíróság csütörtökön elutasította Kóka János gazdasági miniszter keresetét, amelyben a tárca vezetője azt kérte a bíróságtól: kötelezze sajtó-helyreigazításra a Heti Válasz című hetilapot annak egyik februári cikke miatt.

Szalai Péter ügyvéd, a Heti Válasz szerkesztőségének jogi képviselője elmondta a távirati irodának: a miniszter azért kérte a sajtó-helyreigazítást, mert véleménye szerint a lap azzal, hogy a 2007. február 22-ei számának első oldalán a "Magánmilliárdok állami segédlettel?" cím mellett a miniszter arcképét közölte, azt a hamis látszatot keltette, hogy Kóka János állami pénzek magáncélra felhasználásában segédkezett volna.

A miniszter kérte a cikk helyreigazítását is, mert véleménye szerint az azt a hamis látszatot keltette, hogy közbenjárt volna azért, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által felügyelt szervek szerződést kössenek egy céggel.

Az ügyvéd elmondta, hogy a Fővárosi Bíróság elutasította a miniszter keresetét, mert alaptalannak ítélte azt meg.

A bíróság az ítélet indoklásában hangsúlyozta: az, hogy a keresetet elutasította, nem jelenti azt, hogy egyetért a cikkben megfogalmazottakkal - tette hozzá Szalai Péter.

Az első fokú ítélet még nem jogerős, a felperes fellebbezéssel élhet.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politika és hétköznapok Hqségről és megcsalásról A köszönet hangján Üzenetek erről-arról

• Zsoli! A szekér hasonlata döcögősre sikeredett! A szekérnek – melyet ökrök szoktak… Tovább olvasom