Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kölcsönorvosok a Marcali Kórházban

Az országban egyedülálló módon vendégorvosokkal oldja meg a munkaerőhiányt a Marcali Kórház - mondta Dúll Gábor főigazgató-főorvos. A kaposvári Kaposi Mór Kórházzal kötött szerződés értelmében az intézmény onnan kap kölcsön szakembereket, akiknek segítségével el tudják látni a betegeket.
Október elsejétől havi váltásban három-három kaposvári sebészorvos dolgozik a Marcali Kórházban, erre az időre bérüket is onnan kapják. A megyei intézményben 22 sebész van, ez soknak tekinthető, nem mindig jut valamennyiüknek műtét - mondta Dúll Gábor. Marcaliban viszont csak két és fél álláshelyet tudtak eddig betölteni, így nekik szükségük van szakemberekre. A főigazgató szerint mindkét kórház jól jár. Marcali a megyei kórházéhoz hasonló szakmai színvonalat tud biztosítani betegeinek, a kaposvári orvosok pedig plusz betegekhez és műtéti lehetőségekhez jutnak. Azokat a pácienseket, akiket nem tudnak Marcaliban ellátni, átviszik a megyei kórházba, amely így bevételeit is növelheti. Az első három vendégorvos kora is eltérő: van egy tapasztalt, idősebb orvos, egy fiatalabb sebész és egy szakvizsga előtt álló kezdő szakember. Dúll Gábor elmondta: a jövőben más szakterületekre is kibővítik az együttműködést.

A vidéki kórházakat jobban érinti a szakemberhiány, amit csak ilyen szerződéssel lehet megoldani - mondta a főigazgató-főorvos. Dúll Gábor hozzátette: modellértékű lehet kezdeményezésük, máris több kórház érdeklődött az országból az együttműködési szerződésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lommnici Zoltán kapta idén a Magyarországi Zsidóságért díjat

A Magyarországi Zsidóságért díjat ebben az évben Lomnici Zoltánnak, a Legfelsőbb Bíróság volt… Tovább olvasom