Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Koltai Róbert ötévesen már olvasott

Évtizedek óta kicsik és nagyok kedvence. Ha feltűnik a színen, meg sem kell szólalnia, már garantált a nevetés. Koltai Róbert ötévesen a Népsport újságot lapozgatva kezdte falni a betűket.
Koltai Róbert
Óvodás volt, amikor édesapja már Petőfi és Arany verseit tanította neki. A sportvezető papa sok lapot járatott, amelyeket szívesen böngészett a fia. Koltai Róbert azt mondja, a Népsport tudósításaiból tanult meg olvasni. Iskolás korában leginkább a kalandregények kötötték le, legkedvesebb írója Jókai Mór volt. Később, az ötvenes években tiltottnak számítottak a krimik, ő azonban gyakran vétett ez ellen, s mielőtt rajtakapták volna, rendszeresen a kályha mögé rejtette a könyveket. Gimnazistaként már a humor felé fordult, a Rejtő- és Karinthy-kötetekbe belemélyülve gyakran még a villamoson is felnevetett.

Koltai Róbert kissé szégyenkezve ismeri be: mostanában kevés ideje jut az olvasásra. Az azonban nem ritka, hogy munkájából adódóan ő maga ül az íróasztalhoz. Az elmúlt években több nagy sikerű filmjének forgatókönyve is az ő nevéhez fűződik. Legutóbb jó barátja, Vámos Miklós lepte meg Sánta kutya című regényével, ami nagyon tetszett neki. A nevettető színésznek, az ország főbakterének a legnagyobb boldogságot kis unokája jelenti. Dani még csak 16 hónapos, de már most nagy figyelemmel forgatja a képes mesekönyveket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit hoz a jövő

a népességpolitikában?

A Magyar Tudományos Akadémia Jövőkutatási Bizottsága nemrég Miskolctapolcán tartotta harmadik… Tovább olvasom