Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Költöznek az ügyfélszolgálatok

Megkezdődött a január közepén átadott soproni inkubátorház birtokba vétele: ma fejezik be a költözést.

Autóbuszjárat az inkubátorházig

– Az inkubátorházban március elsejével létrejövő közös közüzemi ügyfélszolgálati iroda forgalma miatt a Volán március elsejével a 15-ös számú járatait az inkubátorházig közlekedteti – mondta Fekete Győző, a helyi személyszállítási üzletág vezetője.  – Az ügyfélforgalom alakulásának tapasztalatai után, az igényeknek megfelelően fogjuk a járat végleges menetrendjét kialakítani, amely az új, júniusban életbe lépő városi menetrend része lesz.
A közüzemi cégek ügyfélszolgálatai március elsejével nyitnak új helyükön. A tervek szerint tegnap kezdődött, s ma már be is fejeződik a Soproni Ipari és Innovációs Park (SIP Kft. ) igazgatóságának az inkubátorházba való költöztetése.  Kissné Lipták Márta, a kft.  pénzügyi vezetője elmondta: a Széchenyi téri, közel hetven négyzetméteres irodát – amelyet az ingatlankezelő kft. -től béreltek – visszaadják az önkormányzatnak.  Szerdán még a birtokba vétel köti le energiájukat, ám csütörtöktől már várják az ipari park ügyfeleit az új, több mint száz négyzetméteres irodájukban.

Kaufman Ilona, a SIP Kft.  ügyvezető igazgatójától tudjuk: a vállalkozók és az érdeklődő lakosság részére február ötödikén, szombaton nyílt napot tartanak az inkubátorházban. 

Az inkubátorházban kezdő cégek pályázati rendszerben igényelhetik a különböző kedvezményes szolgáltatásokat, hogy versenyképességük, piaci jelenlétük „megizmosodhasson".  – A városüzemeltetési, az ingatlankezelő és a hulladékgazdálkodási kft.  is az inkubátorházban lel új otthonra – közölte Kelemen Imre, a városüzemeltési kft.  ügyvezető igazgatója. 

– A tényleges betelepülést február utolsó hetére tervezzük, március elsejétől pedig nyitunk.  Emiatt február utolsó napjaiban – hétfőtől péntekig – szünetel az ügyfélszolgálat. „A korábbi, 1600 négyzetméter irodaépülettel szemben, összesen mintegy 650 négyzetméter irodát bérlünk az inkubátorházban, s ez szervezeti átalakítással jár együtt. "

Kelemen Imre– Egy-egy irodában többen fognak dolgozni, másrészt elbúcsúzunk a nyugdíjasként foglalkoztatott munkatársaktól is.  A létszámkarcsúsítás a hetvenes létszámból valószínűleg hét-nyolc embert fog érinteni.  Idővel a raktárak és az asztalosüzem is az ipari parkban kapnak új telephelyet. 

A jelenlegi Magyar utcai kétszintes, 1600 négyzetméteres irodaépület az önkormányzaté, ennek sorsáról a városvezetés dönt – zártaKelemen Imre. – A Magyar utcai épületen tömb-rehabilitációt hajtunk végre, s az ingatlant komplett telephelyként pályázat útján fogjuk értékesíteni. 

A SIP Kft.  eddigi székhelyét, a Széchenyi téri irodát szintén bérleti liciten fogjuk meghirdetni – tájékoztatott Hruby József alpolgármester.  – A tervek szerint az inkubátorházban március elsejével nemcsak a városüzemeltetés, a hulladékgazdálkodás és az ingatlankezelő, hanem a távhőszolgáltatás, a vízmű, az E. ON is közös ügyfélszolgálatot rendez be.  Reméljük, sikeresek lesznek a gázszolgáltatóval folytatandó ilyen irányú tárgyalások is.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikában már hódít a Wi-Fi

Azokban az amerikai háztartásokban, ahol több számítógép is található hálózatba kötve, már több… Tovább olvasom