Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Kompetenciateszt 2008: felemás eredmények

Felemás eredményt hozott a középiskolások képességeit felmérő 2008. évi kompetenciateszt. A nyolcadik osztályos diákok matematika és szövegértés teljesítménye valamelyest nőtt, a 10. évfolyam esetében viszont mindkét területen csökkent az átlageredmény az előző évhez képest - derül ki a szaktárca honlapjáról elérhető összesítésből.
A felmérést országszerte 3058 középiskolában, több mint 320 ezer 6., 8. és 10. évfolyamos diák bevonásával készítették. Az eredmények alapján a 6. osztályosok körében nem volt érdemi eltérés az előző évekhez képest. A 8. évfolyamon a diákok matematikából 6 ponttal többet értek el a tavalyinál, megtörve ezzel az eddig tapasztalt, csökkenő tendenciát. Szövegértésből 9 ponttal többet értek el a tavalyinál, amely a legjobb eredménynek számít a kompetencia-mérés elmúlt 5 éve alatt.

A 10. évfolyamon matematikából és szövegértésből egyaránt 9-9 ponttal csökkent az országos átlag, annak ellenére, hogy az utóbbi években végig stabil volt az eredményük. Sőt, szövegértésből a kompetencia-mérés elmúlt öt évének leggyengébb teljesítményét produkálták a diákok - olvasható az anyagban.

A felmérés alapján egyébként a nyugat-dunántúli fiatalok teljesítettek a legjobban, a leggyengébbnek pedig az észak-magyarországi, illetve észak-alföldi diákok bizonyultak.

Olvasóink írták

  • 1. persona 2009. április 25. 12:33
    „A kompetencia-mérésben a 4. évfolyam is részt vesz, a feladatlapokat pedig évekre visszamenőleg meg lehet nézni az oki.hu oldalon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabajdi Csaba: Magyarország nincs kész a soros EU-elnökségre

Magyarország "semmilyen formában nincs felkészülve a 2011-es európai uniós soros elnökségre" -… Tovább olvasom