Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Komplett PC-kre szűkül a Sulinet

A kedvezmények nem szűnnek meg, de azokat komplett számítógépekre lehet majd igénybe venni.

Változások várhatók a Sulinet Expressz programban valószínűleg már novemberben: a kedvezmények nem szűnnek meg, de azokat komplett számítógépes konfigurációkra lehet majd igénybe venni - közölte Magyar Bálint oktatási miniszter.
 
A feltételek legtöbb vonatkozásban nem változnak: a hatvanezer forintos maximális kedvezmény, az 50 százalékos önrész, és a 3,4-4 millió forint közötti sávos adócsökkentés megmarad - mondta az oktatási tárca vezetője. A szigorítás azt jelenti, hogy a kedvezményesen vásárolható termékek körében a számítógépes konfigurációk, a laptopok, a teljes értékű számítógépnek számító eszközök lesznek benne, míg az egyéb mellékes eszközök, kiegészítők kikerülnek. A Sulinet Expressz keretében elérhető termékek körét legutóbb 2004 elején szűkítették le, ekkor a korábban legnépszerűbb termékkategóriának számító digitális fényképezőgépek kerültek ki a kedvezményes árucikkek közül.
  
Az adótörvények keretében a Sulinet Expressz szabályozásán nem kell változtatni, a termékek körének szűkítéséről a terméktanács dönt, s az várhatóan november folyamán lép életbe. Magyar Bálint az MTI-nek elmondta, a jövő évi adótörvények kapcsán komoly viták voltak a kormányban arról, hogy mely kedvezmények maradjanak meg. Az oktatási és informatikai tárca végig azt az álláspontot képviselte, hogy a Sulinet Expressz kedvezménye megmaradjon.
 
A mostani változások célja, hogy a  hazai PC-penetráció növelésére koncentráljanak ezzel az állami támogatással - mondta a miniszter. - Ennek az adókedvezménynek alapvetően nem csak szociális célja van, hanem "termelési beruházás" is, hiszen az elektronikus közigazgatástól kezdve, a távmunkán át a távoktatásig, a számítógép és az internetkapcsolat ma már megkerülhetetlen eszköz, illetve szükséglet - hangsúlyozta Magyar Bálint.

A szaktárca vezetője kitért arra is, hogy szeptember közepétől a T-Online-nál kedvezményes akció indult pedagógusok számára. Az őszi szerződéseknél januártól ezer forinttal kevesebbet fizetnek havonta az ADSL-kapcsolatért.

Magyar Bálint elmondta: az idén a Sulinet Expressz keretében szeptemberig mintegy 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak. Ez a tavalyinak körülbelül a fele, de annak idején a termékválaszték sokkal bővebb volt, s nem volt 50 százalékos önrész és jövedelmi korlát sem - mondta a miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyulat fogtak a tápiak

Tovább olvasom