Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Kompromisszum: nem végzik ki Líbiában a bolgár ápolónőket

Líbia elfogadta a Tripoliban elítélt bolgár ápolónők és a palesztin orvos halálos ítéletének megváltoztatására kidolgozott kompromisszumot - jelentette be a Kadhafi elnök fia által vezetett alapítvány vasárnap reggel.
Líbia elfogadta a Tripoliban elítélt bolgár ápolónők és a palesztin orvos halálos ítéletének megváltoztatására kidolgozott kompromisszumot - jelentette be a Kadhafi elnök fia által vezetett alapítvány vasárnap reggel. Ennek értelmében több európai ország 1-1 millió dolláros kártérítést fizet minden, AIDS-vírusos vérkészítménnyel megfertőzött gyermek után.

Az orvos és a nővérek egy líbiai kórházban dolgoztak, ahol fertőzött vérkészítményt kaptak a beteg gyerekek, körülbelül tíz évvel ezelőtt. A 438 gyerekből 56 azóta már meghalt. Líbia tudatos fertőzéssel vádolta meg az orvost és az ápolónőket. A líbiai legfelső bíróság múlt héten végérvényesen jóváhagyta 2004-ben hozott halálos ítéletüket.

A kompromisszum Líbia és a Nyugat között jött létre. Az összeget nem Bulgária fizetné, hanem több más ország is beszáll - például Csehország és Horvátország azzal, hogy elengedi Líbia állami tartozásait. A kompromisszum része az is, hogy egy skót fellebbviteli bíróság júniusban újabb fellebbezési lehetőséget adott egy amerikai utasszállító repülőgép felrobbantásáért elítélt líbiai férfinak.

A kompromisszum keretében a bolgár ápolónők halálos ítéletét életfogytiglani börtönre változtatnák, amelyet Bulgáriában kellene letölteniük.

hirado.hu/FH

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelképes melegházasságot tartott a Humanista Párt

A melegek elleni hátrányos megkülönbözetés ellen tiltakozott az a két - egyébként nem leszbikus lány… Tovább olvasom