Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kompromisszumok nélkül dolgoznak

Kerítésfestéssel indul, kisdedóvással folytatódik, majd idősgondozással zárul a Győr Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum 72 Óra Kompromisszumok Nélkül elnevezésű, jövő szerdán kezdődő programja.
A Németországból Ausztrián át Magyarországra érkezett kezdeményezéssel fiatalok közösségeihez intéznek kihívást: vállaljanak 72 órányi közhasznú munkát. Az elképzelés szerint az ifjúsági csoportok, iskolai osztályok és közösségek így jobban megismerhetik egymást és az őket körülvevő társadalmat, könnyebben válhatnak közvetlen környezetük hasznos tagjává.
A Győri Egyházmegyei Katolikus Ifjúsági Fórum programjai szerdán délután 4 órakor, a Répce u. 18. alatti szociális otthon előtt kezdődnek. Az ünnepélyes megnyitón részt vesz Pápai Lajos megyés püspök, Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Borkai Zsolt polgármester is.
Saáry Tibor, az egyházmegye ifjúsági referense a Kisalföld érdeklődésére közölte: az őszi időpontra a kismartoni egyházmegyében kialakult, bevált gyakorlat alapján esett a választás. A „kompromisszumok nélkül” meghatározás nem 72 órás folyamatos igénybevételt jelent, a fiatalok délelőtti, délutáni időpontot egyaránt választhatnak a munkára. Az egyházmegyei ifjúsági fórum elkötelezett a hasonló programok rendszeres, nem kampányszerű megszervezése iránt. Az egyház missziós feladataival összhangban felhívják a fiatalok figyelmét: a jó szándékú embereknek megvan a lehetőségük arra, hogy példát mutatva bizonyítsák, valóra váltható mindaz, amiben hisznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően… Tovább olvasom