Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Konkrét lépéseket vár Bayer-ügyben az Együtt 2014

Péntek délig vár érdemi reagálást és lépéseket a Fidesztől az Együtt 2014. Ha addig nem történik semmi, csatlakoznak a DK tüntetéséhez.
Az Együtt 2014 választói mozgalom péntek délig vár érdemi reagálást és lépéseket a Fidesztől Bayer Zsolt múlt szombaton megjelent cikke kapcsán - közölte a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerdán az MTI-vel. Ha addig nem történik semmi, akkor valamilyen módon csatlakozni fognak a Demokratikus Koalíció ezzel összefüggésben meghirdetett, vasárnapi tüntetéséhez - nyilatkozta Kónya Péter.

Az Együtt 2014 társalapítója szerint hasonló egységfrontra lenne szükség, mint tavaly decemberben, amikor a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása miatt rendezett, nácizmus elleni tüntetésen Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke is felszólalt.

Ha komolyan lehet venni, amit az akkori demonstráción mondott Rogán Antal, illetve amiről Navracsics Tibor miniszter beszélt az ATV-ben - mondta -, akkor azt várják, hogy ez tettekben is megnyilvánuljon és tegyenek lépéseket Bayer Zsolt Fideszből való kizárása érdekében.

Az Együtt 2014 szerint nem elégséges Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő minapi nyilatkozata az ügyben, mert az szembemegy azokkal a gondolatokkal, amelyeket Rogán Antal és Navracsics Tibor is megfogalmazott. Ha nem csak a retorika szintjén állnak ki a rasszista megnyilvánulásokkal, a gyűlöletkeltéssel és a gyűlöletbeszéddel szemben, akkor lépésekre van szükség - fogalmazott Kónya Péter.

Bayer Zsolt szóban forgó, számos elítélő megnyilatkozást kiváltó szombati írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott: akiket megkéseltek "a gyáva, undorító, kártékony állatok". Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta írását szombaton Bayer. A publicista kedden válaszolt a bírálatokra. Azt írta: szándékosan félreértették mondatait. "Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - tette hozzá keddi írásában Bayer Zsolt.

Olvasóink írták

 • 13. rózsakert 2013. január 09. 21:02
  „itt egységes a nép....adózó része....politikától függetlenül....mindeki tudja-látja és érzi az igazságot.”
 • 12. csergemerge 2013. január 09. 19:39
  „"lépéseket vár Bayer-ügyben"

  A legjobb lépés: vegyenek be egy BAYER-Aspirint!”
 • 11. szentmiki 2013. január 09. 18:49
  „akinek nem inge..., ennek a sok abajgató csőcseléknek pedig be kellene már gombolkozni végre!”
 • 10. békaügetés 2013. január 09. 17:38
  „Attól félek hogy ezzel a demokratikus koalició ,pontosan a fordítottját éri el,sőt olaj a tűzre!!,de úgy látom ezeknek semmi nem számít csak hallassák a hangjukat.”
 • 9. jozko 2013. január 09. 16:39
  „Leválthatják.
  Csakhogy növeli, ki elfedi a bajt!

  Sajnos ez a késelős gyilkosság nem elszigetelt eset.
  A felfegyverkezett, a gyilkolásra készülő , azt nem véletlenül, profi módon az életfontosságú szervekre irányított szúrással végrehajtó gyilkosokat nem kritizálni kell - hanem felakasztani.
  A rendcsináláshoz az ilyen elvetemültek esetében kevés a figyelemfelhívás!
  És hogy miféle nációra kell a figyelmet irányítani?
  Nos, ne legyünk elhamarrkodottak!
  Nézzük a bűnözési statisztikát, a börtönben ülő nehézfiúkat - vagyis támaszkodjunk a tényekre!
  A tények pedig könyörtelenek!

  Sajnálom, ha egy képviselő elragadtatja magát - nem mindegyik született diplomata.
  Nagyobb gazemberek / sőt csak azok a gazemberek/ , akik ebből saját politikai tőkét kívánnak kovácsolni !
  Biztosak abban, hogy a nép egyszer /végre/ nem áll mellszélességgel pontosan az ilyen szókimondó képviselők mellé - akármelyik oldalon is emelik fel a hangjukat!?
  /A farizeus tüntetőket pedig elzavarják oda, ahová valók/
  Ez a tüntetés most nem más, mint képmutatás, politikai spekulációval megspékelve!
  Népirtás kell , hogy észre térjenek az emberek?”
 • 8. IVY 2013. január 09. 16:26
  „Most miért kell csesztetni, ha igaza van? He?”
 • 7. achilleus 2013. január 09. 15:50
  „"Budapest, 2013. január 9., szerda (MTI) - A 4K! egyaránt elfogadhatatlannak tartja a rasszizmus minden formáját, és azt, hogy valaki a rasszizmusból próbál politikai hasznot kovácsolni, ezért nem kíván felszólalni a Demokratikus Koalíció (DK) által szervezett vasárnapi tüntetésen - közölte a párt az MTI-vel szerdán."
  "Salha Omár, a 4K! alelnöke Molnár Csabának, a DK alelnökének írt és az MTI-hez is eljuttatott válaszlevelében destruktívnak nevezte, hogy egyes politikai szereplők a rasszista megnyilvánulások elleni tiltakozást pártpolitikai haszonszerzésre próbálják felhasználni. "Az Önök kormányzásának idején a magyar cigányok életkörülményei jelentősek romlottak, a rasszizmus pedig a rendszerváltás óta példátlan méreteket öltött. Amikor Gyurcsány Ferenc végül kiengedte kezéből a kormányrudat, a magyar cigányok minden szempontból rosszabb helyzetben voltak, mint amikor elkezdte kormányzását. Milyen alapon kíván Gyurcsány Ferenc és Ön a rasszizmus elleni tiltakozás élére állni?" http://magyarorszagon.hu/hirek/2013-01/belfold/a-4k-nem-szolal-fel-a-bayercikk-kapcsan-a-dk-altal-szervezett-vasarnapi-tntetesen-2/hir”
 • 6. achilleus 2013. január 09. 15:43
  „"(...) Rendületlenül hiszünk abban a jogunkban, hogy a hazánkban senki nem védelmezhet gyilkosokat, csak azért mert az ő élettől gondosan elszeparált köreikben aggályos a nevén nevezésük. A gyilkosok számára nincs bocsánat. A védelmezőiknek még kevésbé. A Magyar Hírlap nemcsak visszautasítja a posztkommunisták legújabb boszorkányüldözését, de felhívja olvasóit, támogatóit, hogy álljanak ki főmunkatársunkért, lapunkért és a munkáját végző nemzeti kormányért. - Széles Gábor tulajdonos, Stefka István főszerkesztő"
  http://www.magyarhirlap.hu/valasz-a-tamadasokra-frissitve”
 • 5. szgd-i 2013. január 09. 15:11
  „Visít az ellenzék mert valaki véleményt mondott a szavazótáborukról? Tudom én fáj az igazság, nekem is ha megmondják, meg másnak is, de ettől még igaz.
  Ugyan nem lehetséges etnikai bűnözési statisztika felállítása, de ettől még mindenki látja, tudja, és sajnos saját bőrén érzékeli mi is a mai magyar valóság ezen a téren.
  Bayer Úr csak leírta ezeket, lehet vitatkozni a stíluson, hogy etikus-e, de ettől a problémára történő rávilágítás igen is jogos!”
 • 4. sügér63 2013. január 09. 14:15
  „Az összes rokonom ( az ország 5 külőnböző helyein) és én is itt Szegeden voltam már roma támadás vagy rablás és zaklatás áldozata. B. Zsoltnak igaza van. Ez tapasztalat, és nem fikció!”
 • 3. csonakos 2013. január 09. 14:14
  „Már, kiállást kérnek Bayer mellet a "magyarhírlapnál" nem elnézést, ne adj Isten bocsánat kérést!”
 • 2. WSS 2013. január 09. 13:53
  „Majd megunják és elmennek haza! Valaki már mondta ezt egyszer nem régen.”
 • 1. Qllancs 2013. január 09. 13:05
  „NEM tüntetni kell....megoldani a lehetetlent !
  igaza van B?zsoltnak ..csak az állatokat ne sértse meg.
  Aki tüntet, meg tiltakozik :
  AJÁNLOM költözzön olyan faluba az Észak--Keleti rágióba ,ahol ezek a svédek laknak és idős embereket tartanak rettegésbe--félelembe !!!
  V. minden politikus..fogadjon örökbe 1...2 családot !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatóságok egyelőre nem közölnek részleteket a karcagi balesetről

A Blikk úgy tudja, a férfi menyasszonyával sietett haza, és nem aludt el, hanem a GPS-t nyomogatta. Tovább olvasom