Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Konstancában építik meg a világ legnagyobb homokvárát

Megdöntve a 2003 óta tartott amerikai rekordot, Konstancán meg akarják építeni a világ legnagyobb homokvárát. A jelenlegi rekorder 8,91 méteres homokvárnál több mint három méterrel magasabb építményt nyolc konstancai fiatal húzza fel, Claudiu Belecciu homokszobrász vezetésével.
Belecciu mindig a tengerpartra szökött ki az iskolából, és elmondása szerint ott találkozott egy öregemberrel, aki gyönyörű várakat épített, és megkérdezte, meg akarja-e tanulni ő is, hogyan kell. "Azóta a tengerpart a második otthonom" - mondta a Libertateának a vállalkozásuk motivációiról nyilatkozó Belecciu.

A projektet április 20-án kezdték el, az alkotás egyelőre "csupán" három méter magas. A munka egy kicsit elakadt, mivel a fiatalok nem kaptak elég támogatót: lapátokkal és vödrökkel tíz tonna homokot sikerült felhalmozniuk, mint az építmény alapját, de összesen mintegy 500 tonnára lenne szükség, és a városban nem igazán van olyan szabad munkagép, amelyet a rendelkezésükre bocsátanának.

Emellett lámpákra volna szükség, mert a legtöbb önkéntes csak napi elfoglaltságai után, este tud bekapcsolódni a munkába. Éjjel pedig azért is jobb építeni, mert nincs akkora közönség, kevesebb a zavaró tényező.

Belecciu arra is panaszkodott, hogy míg más országokban a homokszobrászatnak már hagyománya van, itthon nehéz szponzorokat találni egy ilyenfajta projektre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom