Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kontrollszerepben az MDF

A volt miniszterelnök, Boross Péter szerint az MDF-nek be kell jutnia a parlamentbe, mert egyedül ők képviselik a megfontolt, intelligens hangnemet, s a korrupció elleni harc elkötelezettjei. A párt fontosnak tartja az állam racionalizálását, a közigazgatási fegyelem javítását.
Politikai, közéleti beszélgetésre hívta az egykori miniszterelnököt, Boross Pétert Ménfőcsanakra Szabó József, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) 3. számú választókerületének képviselőjelöltje. A Bezerédj-kastélyban tartott tegnapi rendezvény előtti sajtótájékoztatón a vendéglátó felvázolta, mit akar a párt.
– Az MDF az emberre, a családra koncentrál, nem hiszünk a minden problémát megoldó államban, mert nincs ilyen. Nem hiszünk benne azért sem, mert egyes politikusok függőségben tartott embertömeget szeretnének, melyen uralkodni lehet, akiket ráadásul nem felemelnek, hanem eladósítanak – kezdte Szabó József, aki hangsúlyozta, hogy pártja egész más államot, kisebb parlamentet szeretne.
Az állam szervezetét racionalizálni kell, a gazdaság mobilitása szempontjából a közigazgatási fegyelemnek fontos szerepe van. Jelenleg nyoma nincs ennek – erősítette meg vendéglátóját Boross Péter.
Az exminiszterelnök kitért a költségvetésre, a gazdaságra is. A bizalomvesztés hangulata érződik a gazdálkodással szemben, a hiány óriási méretű, a költségvetés hiteligénye leköti a gazdaság működéséhez szükséges hitelállományt.
Az MDF az „antalli örökségből” kiindulva figyelmeztet az emberi hangnemre, az intelligensebb politikai magatartásra, amely magába foglalja a mérsékelt, komolyabb hangvételt is.
A Kisalföld azon kérdésére, hogy az MDF eléri-e a parlamentbe jutáshoz szükséges százalékot, Boross Péter a következőket válaszolta.
– El kell érni a szintet, mert ebben a politikai mezőnyben az egyetlen mérsékelt és megfontolt hang ezé a párté, s ez nem hiányozhat. Ennek a kontrollszerepünknek nagy jelentősége lesz a parlamentben. Egyetlen párt vagyunk, amelyik a korrupció elleni harcot a zászlajára tűzte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dúla születése

Egyre többen szülnek dúla, azaz "civil" segítő asszony bevonásával, aki megkönnyíti a nehéz órákat. A dúla olyan szülési tapasztalattal rendelkező nő, aki folyamatos fizikai, érzelmi és informatív segítséget nyújt az anyának a szülés előtt, alatt és után. Auxner Beatrix Győrújbaráton él, főállású édesanya, képzett szülésznő és dúla. Már lánykorában elhatározta, hogy nagy családja lesz. Tovább olvasom